Veel mensen hebben er weleens last van! Vieze geurtjes. De ene dag ruik je gewoon lekkerder dan de andere. Maar meestal hebben deze lichaamsgeurtjes alles te maken met wat we gegeten of gedronken hebben, maar ook met onze hormonen. Heb je last van wat vervelende luchtjes? Dan kunnen deze tips helpen.
Stress laat je oksels stinken
Als je gestresst bent ruikt je zweet anders dan anders. Zweet zelf stinkt eigenlijk niet. De bacteriën wel. Maar door stress maakt je meer adrenaline en cortisol aan, waardoor je zweet toch anders ruikt. We kennen allemaal wel het woord angstzweet toch?
TIP: Heb je veel stress? Probeer allereerst te kijken wat stress geeft en of je je stress op een of andere manier kunt verlagen. Soms kunnen kruiden zoals Rodhiola helpen (hier koop je goede rhodiola) Ook kun je je oksel even goed met een washandje wassen, geen zeep gebruiken maar een beetje appelazijn kan ook helpen tegen de geur. ( let op je moet niet net je oksels geschoren hebben, want dan prikt het)
Je ruikt niet lekker uit je mond
verschillende bacterie kunnen zorgen voor een niet lekker ruikende adem. Belangrijk is natuurlijk heel goed poetsen. Maar ook voeding speelt een rol bij een slechte adem. Soms kan zuivel, vlees en alcohol ervoor zorgen dat je niet echt lekker ruikt. Maar ook een koolhydraat arm dieet kan zorgen voor een onprettige geur uit de mond. Want bij tweeling koolhydraten gebruikt het lichaam vetvoorraden in plaats van koolhydraten (omdat die er niet zijn) als brandstof. Terwijl het vet verbrandt, komen er meer chemicaliën in je lijf vrij en deze verlaten je lichaam via je adem, dit ruikt echt niet fijn. Dit probleem begint in je maag en niet in je mond begint, dus kun je alleen maar je dieet aanpassen om het te verhelpen.
TIP: Eet minder suiker en zuivel en vlees. Eet wel volwaardige koolhydraten. En kauw op een paar kardemomzaadjes als alternatief voor pepermunt of kauwgom. Venkelzaadje kunnen ook helpen!
Lees hier meer over een vieze adem.
En poets je tong ook goed!
Ruikt je urine mierzoet?
Als je urine heel zoet ruikt, kan het zijn dat er een overschot aan glucose is. Hou dit wel in de gaten want het kan een voorteken zijn van diabetes type 2.
TIP: Vermijd zoveel mogelijk suikers! (lees hier hoe je minder suiker kunt eten) vermoed je dat je weleens diabetes type 2 zou hebben, raadpleeg dan altijd de huisarts.
Ruikt je lichaam zuur?
Vlees, alcohol, veel suiker en zuivel maken het lichaam zuurder. Dit kan soms ook te ruiken zijn. Ze zorgen voor meer afvalstoffen in je lichaam. Niet alleen je adem, maar ook door de poriën. Je ruikt zuur. Dat is echt niet lekker.
TIP: Probeer veel groente te eten. Groente zijn voornamelijk basisch die het zuur weer neutraliseren. En eet veel minder suiker, vlees en zuivel en de geur zal al snel minder worden.
Tekst: Vivonline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
12 december 2014
15 foods voor 2015
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
21 augustus 2017
Avocado risotto
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
11 september 2014
Eetdagboek review
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
1 januari 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –