Veel mensen hebben er weleens last van! Vieze geurtjes. De ene dag ruik je gewoon lekkerder dan de andere. Maar meestal hebben deze lichaamsgeurtjes alles te maken met wat we gegeten of gedronken hebben, maar ook met onze hormonen. Heb je last van wat vervelende luchtjes? Dan kunnen deze tips helpen.

Stress laat je oksels stinken

Als je gestresst bent ruikt je zweet anders dan anders. Zweet zelf stinkt eigenlijk niet. De bacteriën wel. Maar door stress maakt je meer adrenaline en cortisol aan, waardoor je zweet toch anders ruikt. We kennen allemaal wel het woord angstzweet toch?

TIP: Heb je veel stress? Probeer allereerst te kijken wat stress geeft en of je je stress op een of andere manier kunt verlagen. Soms kunnen kruiden zoals Rodhiola helpen (hier koop je goede rhodiola) Ook kun je je oksel even goed met een washandje wassen, geen zeep gebruiken maar een beetje appelazijn kan ook helpen tegen de geur. ( let op je moet niet net je oksels geschoren hebben, want dan prikt het)

Je ruikt niet lekker uit je mond

verschillende bacterie kunnen zorgen voor een niet lekker ruikende adem. Belangrijk is natuurlijk heel goed poetsen. Maar ook voeding speelt een rol bij een slechte adem. Soms kan zuivel, vlees en alcohol ervoor zorgen dat je niet echt lekker ruikt. Maar ook een koolhydraat arm dieet kan zorgen voor een onprettige geur uit de mond. Want bij tweeling koolhydraten gebruikt het lichaam vetvoorraden in plaats van koolhydraten (omdat die er niet zijn) als brandstof. Terwijl het vet verbrandt, komen er meer chemicaliën in je lijf vrij en deze verlaten je lichaam via je adem, dit ruikt echt niet fijn. Dit probleem begint in je maag en niet in je mond begint, dus kun je alleen maar je dieet aanpassen om het te verhelpen.

TIP: Eet minder suiker en zuivel en vlees. Eet wel volwaardige koolhydraten. En kauw op een paar kardemomzaadjes als alternatief voor pepermunt of kauwgom. Venkelzaadje kunnen ook helpen!
Lees hier meer over een vieze adem. 

En poets je tong ook goed! 

Ruikt je urine mierzoet?

Als je urine heel zoet ruikt, kan het zijn dat er een overschot aan glucose is. Hou dit wel in de gaten want het kan een voorteken zijn van diabetes type 2.

TIP: Vermijd zoveel mogelijk suikers! (lees hier hoe je minder suiker kunt eten) vermoed je dat je weleens diabetes type 2 zou hebben, raadpleeg dan altijd de huisarts.

Ruikt je lichaam zuur?

Vlees, alcohol, veel suiker en zuivel maken het lichaam zuurder. Dit kan soms ook te ruiken zijn. Ze zorgen voor meer afvalstoffen in je lichaam. Niet alleen je adem, maar ook door de poriën. Je ruikt zuur.  Dat is echt niet lekker.

TIP: Probeer veel groente te eten. Groente zijn voornamelijk basisch die het zuur weer neutraliseren. En eet veel minder suiker, vlees en zuivel en de geur zal al snel minder worden.  

 

Tekst: Vivonline

 

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten