We hebben ze als voornemens voor het nieuwe jaar, voor de zomer, maar eigenlijk willen we het altijd. We willen ons fit, blij, slank, mooi en gelukkig voelen. Deze voornemens houden we vol en we voelen ons goed. Het is goed om voornemens te hebben, maar de voornemens voor een gezonde levensstijl zijn voor altijd. Zet deze voornemens daarom om in veranderingen in je dagelijkse ritme. Begin met kleine aanpassingen en je gaat je al veel beter voelen.

Dieper ademen

Even bewust zijn van je ademhaling verhoogt je algehele gezondheid van de cellen, hersenen en het gevoel van welzijn. Je kunt ’s ochtends een paar minuutjes een ademhalingsoefening doen of een reminder om gedurende de dag niet te vergeten te letten om je ademhaling.

Plantaardig eten

Planten (groenten, fruit, bonen en granen) zijn een bron van verschillende voedingsstoffen. Probeer bij het opscheppen van je bord meer plantaardig te eten en wat toe te voegen bij elke maaltijd. Hierin moet je je eigen weg vinden. Je kunt vaste dagen kiezen waar je bonen eet of standaard bij elk diner een schaaltje rauwe of geroosterde groenten doen.

Blijf gehydrateerd

We willen allemaal aan die 2 liter vocht per dag komen. Het komt vaak voor dat we iets uitgedroogd zijn zonder dat we het door hebben. Deze chronische uitdroging geeft verschillende gezondheidsproblemen. We vergeten weleens genoeg te drinken. Een goede tip is om bij het opstaan één of twee glazen water te drinken. Maak hier je dagelijkse routine van.

Bewegen

Of je nou heel hard sport of een wandeling maakt, maak tijd in je dag om een lichamelijke activiteit te doen. Dit draagt bij aan een flexibele geest en een lichaam met een betere circulatie.

Lach

Blijdschap is een belangrijk onderdeel van het welzijn. Wat is daar voor nodig? Natuurlijk is een deel hiervan voeding en beweging. Maar onze staat van welzijn wordt ook beïnvloed door onze houding, vooruitzichten, relaties en leren om meer te lachen.

Detox

Je hoort vaak dat ons lichaam ingebouwde systemen heeft om ons lichaam te ontgiften. Dat is waar, maar een juice detox geeft onze overwerkte systemen een pauze. Ons lichaam ondergaat gedurende de dag veel invloeden. Geen paniek, maar het kan geen kwaad om om die reden een detox te doen. Je kunt tevens detoxen op verschillende manieren.

Producten ontgiften

Je kunt ook producten ontgiften, want deze bevatten ook toxische stoffen. Pak één categorie en begin met het omwisselen van toxische producten. Bijvoorbeeld: producten die je dagelijks gebruikt (zoetstoffen, specerijen, snacks), producten die je op je lichaam doet (bodylotion, wasmiddel, parfum) of producten die je gebruikt onder een warme douche (douchegel, oliën).

Mediatie

Mediteren hoeft niet lang of lastig te zijn. Begin met 5 minuten in de ochtend, middag of avond om alleen te mediteren. Haal diep adem en laat je gedachten gaan over de kleine dingen van de dag en denk over je lichaam, hart en geest. Haal diep adem en laat de spanning uit je schouders en gezicht. Sta jezelf toe om je dankbaar te voelen en bewust gericht te zijn op de kleine dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan al een mediatie zijn.

Lezen

Een momentje voor jezelf verhoogt je welzijn. Pak een boek en wees beter geïnformeerd en beter uitgerust door een paar leesgewoontes in te voeren.

Snelle work-out

Er zijn dagen dat we niet aan onze sportroutine kunnen houden. Het uurtje sportschool of yoga schiet er weleens bij in. Maar we hebben juist op die dagen ook de endorfine kick nodig. Een korte, snelle work-out is hier de oplossing voor. 7 of 30 minuten, welke kies jij?

Meer vetten

Eet meer gezonde vetten uit bijvoorbeeld avocado’s, noten en vis. Gezonde vetten verhogen ons metabolisme, energielevel en algemene welzijn.

Blijf geïnspireerd

Blijf geïnspireerd bij de dingen waar je van houdt: mode, sporten of voeding. Je blijft op de hoogte van trends en het geeft je meer ideeën, creativiteit en verhoogt je welzijn.

 

Tekst: Tisha den Otter voor VivOnline

Bron: chalkboardmag.com

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten