We hebben ze als voornemens voor het nieuwe jaar, voor de zomer, maar eigenlijk willen we het altijd. We willen ons fit, blij, slank, mooi en gelukkig voelen. Deze voornemens houden we vol en we voelen ons goed. Het is goed om voornemens te hebben, maar de voornemens voor een gezonde levensstijl zijn voor altijd. Zet deze voornemens daarom om in veranderingen in je dagelijkse ritme. Begin met kleine aanpassingen en je gaat je al veel beter voelen.
Dieper ademen
Even bewust zijn van je ademhaling verhoogt je algehele gezondheid van de cellen, hersenen en het gevoel van welzijn. Je kunt ’s ochtends een paar minuutjes een ademhalingsoefening doen of een reminder om gedurende de dag niet te vergeten te letten om je ademhaling.
Plantaardig eten
Planten (groenten, fruit, bonen en granen) zijn een bron van verschillende voedingsstoffen. Probeer bij het opscheppen van je bord meer plantaardig te eten en wat toe te voegen bij elke maaltijd. Hierin moet je je eigen weg vinden. Je kunt vaste dagen kiezen waar je bonen eet of standaard bij elk diner een schaaltje rauwe of geroosterde groenten doen.
Blijf gehydrateerd
We willen allemaal aan die 2 liter vocht per dag komen. Het komt vaak voor dat we iets uitgedroogd zijn zonder dat we het door hebben. Deze chronische uitdroging geeft verschillende gezondheidsproblemen. We vergeten weleens genoeg te drinken. Een goede tip is om bij het opstaan één of twee glazen water te drinken. Maak hier je dagelijkse routine van.
Bewegen
Of je nou heel hard sport of een wandeling maakt, maak tijd in je dag om een lichamelijke activiteit te doen. Dit draagt bij aan een flexibele geest en een lichaam met een betere circulatie.
Lach
Blijdschap is een belangrijk onderdeel van het welzijn. Wat is daar voor nodig? Natuurlijk is een deel hiervan voeding en beweging. Maar onze staat van welzijn wordt ook beïnvloed door onze houding, vooruitzichten, relaties en leren om meer te lachen.
Detox
Je hoort vaak dat ons lichaam ingebouwde systemen heeft om ons lichaam te ontgiften. Dat is waar, maar een juice detox geeft onze overwerkte systemen een pauze. Ons lichaam ondergaat gedurende de dag veel invloeden. Geen paniek, maar het kan geen kwaad om om die reden een detox te doen. Je kunt tevens detoxen op verschillende manieren.
Producten ontgiften
Je kunt ook producten ontgiften, want deze bevatten ook toxische stoffen. Pak één categorie en begin met het omwisselen van toxische producten. Bijvoorbeeld: producten die je dagelijks gebruikt (zoetstoffen, specerijen, snacks), producten die je op je lichaam doet (bodylotion, wasmiddel, parfum) of producten die je gebruikt onder een warme douche (douchegel, oliën).
Mediatie
Mediteren hoeft niet lang of lastig te zijn. Begin met 5 minuten in de ochtend, middag of avond om alleen te mediteren. Haal diep adem en laat je gedachten gaan over de kleine dingen van de dag en denk over je lichaam, hart en geest. Haal diep adem en laat de spanning uit je schouders en gezicht. Sta jezelf toe om je dankbaar te voelen en bewust gericht te zijn op de kleine dingen waar je dankbaar voor bent. Dit kan al een mediatie zijn.
Lezen
Een momentje voor jezelf verhoogt je welzijn. Pak een boek en wees beter geïnformeerd en beter uitgerust door een paar leesgewoontes in te voeren.
Snelle work-out
Er zijn dagen dat we niet aan onze sportroutine kunnen houden. Het uurtje sportschool of yoga schiet er weleens bij in. Maar we hebben juist op die dagen ook de endorfine kick nodig. Een korte, snelle work-out is hier de oplossing voor. 7 of 30 minuten, welke kies jij?
Meer vetten
Eet meer gezonde vetten uit bijvoorbeeld avocado’s, noten en vis. Gezonde vetten verhogen ons metabolisme, energielevel en algemene welzijn.
Blijf geïnspireerd
Blijf geïnspireerd bij de dingen waar je van houdt: mode, sporten of voeding. Je blijft op de hoogte van trends en het geeft je meer ideeën, creativiteit en verhoogt je welzijn.
Tekst: Tisha den Otter voor VivOnline
Bron: chalkboardmag.com
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
30 november 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –