Ben je toe aan gezond lichaam? Wil je het roer omgooien en wat kilo’s kwijt? Maar vind je het lastig of denk je dat het je te veel tijd gaat kosten? Met deze vijf tips is een gezonde leefstijl – en dat gewichtsverlies- ineens binnen handbereik.

Maak een weekplanning

Denk vooruit! Bedenk wat je de komende week gaat doen, plan je maaltijden, doe boodschappen en anticipeer op dingen die eventueel kunnen veranderen. Ga je uiteten die week? Bekijk dan alvast het menu, zo weet je van te voren al wat je gaat eten en kom je minder snel in de verleiding om een andere keuze te maken.

Voedselintolerantie

En heb je een voedselintolerantie? Dan kan je het restaurant daar tijdig van op de hoogte stellen, zodat ze er op een goede manier rekening mee kunnen houden

Zorg voor gezond eten onderweg

Je kent het beeld vast wel, je bent onderweg en je komt vast te zitten in het verkeer of je strandt op een station en het enige dat je op dat moment kan eten zit vol met (verleidelijke) suikers. Door gezonde en verantwoorde snacks in je tas mee te nemen, voorkom je dat je in dit soort situaties bezwijkt voor deze suikers zodra je honger krijgt.

Meet!

Als je één keer per week op de weegschaal gaat staan en de omvang van je heupen, taille en dijen opmeet krijg je zicht op wat er gebeurt in en met je lichaam. Deze gegevens kan je opslaan in een app, of vastleggen op papier. Hierdoor kan je je eigen progressie op een goede manier volgen.

Leg alles vast

De meeste mensen vinden het niet leuk om alles te noteren wat ze gedurende de dag eten. Maar doe je dat wel dan krijg je een goed beeld van je voedingspatroon en kan je bepaalde dingen voor zijn, zoals overmatig eten.

Omring jezelf met gelijkgestemden

Een gezond voedingspatroon is makkelijker vol te houden als de mensen in je omgeving je steunen en je scherp houden. Zij zorgen er voor dat jij het “waarom” voor ogen houdt. Hierdoor is het makkelijker om op het goede spoor te blijven en een gezonde leefstijl voort te zetten.

 

Tekst: Myrthe van Til voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten