Hierbij deel ik een heerlijk en makkelijk receptje uit mijn boek, namelijk pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Gezonder met Viv
Naast 80 recepten staat mijn boek ‘Gezonder met Viv’ ook vol met leerzame informatie over gezondheid. Aan de hand van mijn 10 gouden regels vertel ik jullie hoe je een gezond leven kunt hebben en hoe je op je ideale gewicht komt en dit ook vasthoudt. Hierbij hou ik rekening met moeders, kinderen en vaders. Voor de moeders slanke recepten, voor de kinderen vooral veel voedingsstoffen om goed te groeien en voor de vaders een lekker stukje vlees (waar toch veel mannen niet zonder kunnen).
Maar nu eerst een van de favoriete pasta recepten van de kinderen: Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado
Bereiding: 30 minuten voor 4 personen
Ingrediënten:
- 350 g speltpasta of glutenvrije pasta
- naar keuze
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el boter
- 2 courgettes
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 g kalkoenfilet
- 200 g gekookte doperwten
- 1 avocado
- 10 g vers basilicum, fijngehakt
- 30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog hoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
TIP: Maak het slanker door de kalkoen achterwege te laten en er een grote groene salade bij te eten.
Wil jij ook Gezonder, Blijer en Slanker leven?
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link of via de button hieronder.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
31 maart 2015
Gifvrij eten
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
1 april 2015
Saoto soep
18 augustus 2015
Slanke salade
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
24 mei 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –