Hierbij deel ik een heerlijk en makkelijk receptje uit mijn boek, namelijk pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Gezonder met Viv
Naast 80 recepten staat mijn boek ‘Gezonder met Viv’ ook vol met leerzame informatie over gezondheid. Aan de hand van mijn 10 gouden regels vertel ik jullie hoe je een gezond leven kunt hebben en hoe je op je ideale gewicht komt en dit ook vasthoudt. Hierbij hou ik rekening met moeders, kinderen en vaders. Voor de moeders slanke recepten, voor de kinderen vooral veel voedingsstoffen om goed te groeien en voor de vaders een lekker stukje vlees (waar toch veel mannen niet zonder kunnen).
Maar nu eerst een van de favoriete pasta recepten van de kinderen: Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado
Bereiding: 30 minuten voor 4 personen
Ingrediënten:
- 350 g speltpasta of glutenvrije pasta
- naar keuze
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el boter
- 2 courgettes
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 g kalkoenfilet
- 200 g gekookte doperwten
- 1 avocado
- 10 g vers basilicum, fijngehakt
- 30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog hoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
TIP: Maak het slanker door de kalkoen achterwege te laten en er een grote groene salade bij te eten.
Wil jij ook Gezonder, Blijer en Slanker leven?
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link of via de button hieronder.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
6 oktober 2014
Eetdagboek review
23 februari 2016
Hongergevoel?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
1 juli 2016
VEGAN OREO!
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
18 juni 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –