Hierbij deel ik een heerlijk en makkelijk receptje uit mijn boek, namelijk pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Gezonder met Viv
Naast 80 recepten staat mijn boek ‘Gezonder met Viv’ ook vol met leerzame informatie over gezondheid. Aan de hand van mijn 10 gouden regels vertel ik jullie hoe je een gezond leven kunt hebben en hoe je op je ideale gewicht komt en dit ook vasthoudt. Hierbij hou ik rekening met moeders, kinderen en vaders. Voor de moeders slanke recepten, voor de kinderen vooral veel voedingsstoffen om goed te groeien en voor de vaders een lekker stukje vlees (waar toch veel mannen niet zonder kunnen).
Maar nu eerst een van de favoriete pasta recepten van de kinderen: Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado
Bereiding: 30 minuten voor 4 personen
Ingrediënten:
- 350 g speltpasta of glutenvrije pasta
- naar keuze
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el boter
- 2 courgettes
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 g kalkoenfilet
- 200 g gekookte doperwten
- 1 avocado
- 10 g vers basilicum, fijngehakt
- 30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog hoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
TIP: Maak het slanker door de kalkoen achterwege te laten en er een grote groene salade bij te eten.
Wil jij ook Gezonder, Blijer en Slanker leven?
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link of via de button hieronder.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
12 maart 2015
Insecten als snack
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
18 augustus 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –