Hierbij deel ik een heerlijk en makkelijk receptje uit mijn boek, namelijk pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Gezonder met Viv
Naast 80 recepten staat mijn boek ‘Gezonder met Viv’ ook vol met leerzame informatie over gezondheid. Aan de hand van mijn 10 gouden regels vertel ik jullie hoe je een gezond leven kunt hebben en hoe je op je ideale gewicht komt en dit ook vasthoudt. Hierbij hou ik rekening met moeders, kinderen en vaders. Voor de moeders slanke recepten, voor de kinderen vooral veel voedingsstoffen om goed te groeien en voor de vaders een lekker stukje vlees (waar toch veel mannen niet zonder kunnen).
Maar nu eerst een van de favoriete pasta recepten van de kinderen: Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado
Bereiding: 30 minuten voor 4 personen
Ingrediënten:
- 350 g speltpasta of glutenvrije pasta
- naar keuze
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el boter
- 2 courgettes
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 g kalkoenfilet
- 200 g gekookte doperwten
- 1 avocado
- 10 g vers basilicum, fijngehakt
- 30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog hoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
TIP: Maak het slanker door de kalkoen achterwege te laten en er een grote groene salade bij te eten.
Wil jij ook Gezonder, Blijer en Slanker leven?
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link of via de button hieronder.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
16 maart 2015
Superfood nummer 1: pruimen
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
13 oktober 2018
Sushi omelet
24 mei 2019
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –