Hierbij deel ik een heerlijk en makkelijk receptje uit mijn boek, namelijk pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Gezonder met Viv
Naast 80 recepten staat mijn boek ‘Gezonder met Viv’ ook vol met leerzame informatie over gezondheid. Aan de hand van mijn 10 gouden regels vertel ik jullie hoe je een gezond leven kunt hebben en hoe je op je ideale gewicht komt en dit ook vasthoudt. Hierbij hou ik rekening met moeders, kinderen en vaders. Voor de moeders slanke recepten, voor de kinderen vooral veel voedingsstoffen om goed te groeien en voor de vaders een lekker stukje vlees (waar toch veel mannen niet zonder kunnen).
Maar nu eerst een van de favoriete pasta recepten van de kinderen: Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado.
Pasta met groene groentesaus, kalkoenfilet en avocado
Bereiding: 30 minuten voor 4 personen
Ingrediënten:
- 350 g speltpasta of glutenvrije pasta
- naar keuze
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el boter
- 2 courgettes
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
- 400 g kalkoenfilet
- 200 g gekookte doperwten
- 1 avocado
- 10 g vers basilicum, fijngehakt
- 30 g zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
- Maak de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een braadpan, fruit de ui en knoflook 5 minuten aan zonder te kleuren. Snijd de courgettes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg een deksel op de pan en stoof de courgette zachtjes gaar. Voeg een lepel pastawater toe als de courgette te droog is. Voeg na 8 minuten de doperwten toe.
- Verhit de boter in een koekenpan, bak de kalkoenfilets op middelhoog hoog vuur in 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de kalkoenfilets regelmatig tijdens het bakken.
- Schep de helft van de groenten bij de pasta. Pureer met een staafmixer de resterende groente tot een gladde saus. Roer de saus door de pasta.
- Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in dunne plakken. Leg de kalkoenfilet op de pasta en garneer met de plakjes avocado, fijngesneden basilicum en reepjes zongedroogde tomaat.
TIP: Maak het slanker door de kalkoen achterwege te laten en er een grote groene salade bij te eten.
Wil jij ook Gezonder, Blijer en Slanker leven?
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link of via de button hieronder.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
25 juni 2015
Eivissa Food
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
8 september 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –