Dit is nou zo’n gerecht die je in het weekend klaarmaakt en die je daarna nog lekker als lunch kunt eten (maak dan wel een dubbele portie). Bereid alles in het weekend voor; kook de quinoa, stoom de zoete aardappel en mix de dressing. Bewaar alles apart van elkaar in de koelkast. In de loop van de week hoef je het dan alleen maar bij elkaar te voegen.

Salade
100 gram quinoa
2 gekookte bieten
1/2 komkommer
1 zoete aardappel
1/4 stukje rode kool
handje walnoten in stukjes gebroken

Dressing
4 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 tl ahornsiroop
sap van halve citroen
snuf kaneel
snuf paprikapoeder
snuf komijnpoeder
venkelzaadjes (optioneel)

Stap voor stap
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes. De rode kool snij je in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.

Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!

Recept van: Vegadutchie 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten