Dit is nou zo’n gerecht die je in het weekend klaarmaakt en die je daarna nog lekker als lunch kunt eten (maak dan wel een dubbele portie). Bereid alles in het weekend voor; kook de quinoa, stoom de zoete aardappel en mix de dressing. Bewaar alles apart van elkaar in de koelkast. In de loop van de week hoef je het dan alleen maar bij elkaar te voegen.
Salade
100 gram quinoa
2 gekookte bieten
1/2 komkommer
1 zoete aardappel
1/4 stukje rode kool
handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
4 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1 tl ahornsiroop
sap van halve citroen
snuf kaneel
snuf paprikapoeder
snuf komijnpoeder
venkelzaadjes (optioneel)
Stap voor stap
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes. De rode kool snij je in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
20 juni 2015
Lazy Sushi
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
13 augustus 2015
Homemade Hummus
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
21 augustus 2017
Avocado risotto
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
11 maart 2016
Viv Eet Mee #10 Chocoladepasta
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
9 augustus 2015
Herman over bonen
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
10 september 2016
femke Van der velden –
Marijke de Kruijff –
Levering is goed, heb mail gestuurd voor weekmenu dat bij help ik val niet af hoort aan te vragen zoals ik had gelezen op instagram maar krijg mail dat ze niet ieder mailtje persoonlijk kunnen beantwoorden.
Marieke Griffioen –
Heb een vraag gesteld zowel via personal Message insta als via een reactie op een verhaal waar je vraagt of er vragen zijn. Nog steeds geen antwoord ontvangen.