Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
31 maart 2015
Gifvrij eten
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
21 augustus 2017
Avocado risotto
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
13 augustus 2015
Homemade Hummus
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
31 juli 2014
A kiwi a day…
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
8 maart 2016
Detox kan elke dag
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
21 september 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –