Snel iets eten voor het sporten? Maar daarna ontdekken dat je niet meer vooruit komt..

Hoe combineer ik eten met sporten?

Veel mensen vinden het lastig wat ze moeten eten en drinken rond het sporten. Kan je nu beter voor of na het sporten eten? En wat eet je dan? Hier een aantal tips.

+ Sport niet op een nuchtere maag, maar eet tot een 1 uur voor het sporten iets licht verteerbaars dat voldoende energie levert zoals: een banaan, appel, of een rijstwafel.

+ Voorkom maagklachten en eet ongeveer 2 uur voor het sporten geen maaltijd meer. Het verteren vraagt veel energie en die energie kun je beter gebruiken.

+ Eet je maaltijd het liefst na het sporten. Waarschijnlijk heb je dan veel trek, want je hebt veel energie verbrand. Maar eet ook niet meer dan normaal, want dan heb je voor niks gesport.

+  Veel sporters eten zilvervliesrijst na het sporten bijvoorbeeld met kip en groenten, maar tegenwoordig wordt ook vaak voor quinoa gekozen omdat daar nog meer vitaminen en andere essentiële voedingsstoffen in zitten. Heb je iets meer tijd? Dan kies je dus daarvoor.

 

Lees hier meer over Vivians rijstadvies van Lassie!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.