Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
25 juli 2015
Voeding met Viv
9 augustus 2015
Herman over bonen
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
31 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –