Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
13 augustus 2015
Homemade Hummus
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
9 mei 2015
VivOnline’s Bikini Smoothie Challenge
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
31 maart 2015
Gifvrij eten
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
4 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –