Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
14 oktober 2018
Hoe houd je je hersenen gezond?
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
9 april 2014
Ontzuren met thee
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
10 juli 2015
Voeding met Viv
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
14 april 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –