Quinoa, we zijn er dol op! Al eerder schreven we over de kracht van dit pseudograan. Het heeft extreem hoge voedingswaarden en behoort tot de zaadsoort. Zaden worden in vergelijking tot granen (tarwe) veel beter verteerd en zijn glutenvrij. Daarnaast worden wij ook helemaal happy van de eindeloze mogelijkheden die het heeft, zo kun je het onder ander koken, poffen, of verwerken in je baksels.
Door de veelzijdigheid aan bereidingsmogelijkheden kun je met Quinoa gerust ontbijten, lunchen én dineren. Om je te inspireren geven we je hier het recept voor één van onze favoriete ontbijtjes met Quinoa. En maak gerust wat extra Quinoa klaar, want dan maak je (eventueel de volgende dag!) in een handomdraai met het 2e receptje ook nog een overheerlijke salade!
Quinoa ontbijt voor 1 persoon
Ingrediënten:
- 45 gram quinoa
- 100 ml kokoswater
- 1 takje peterselie
- 1 banaan
- sap van 1 perssinaasappel
Bereiding:
- Kook de quinoa gaar in 15-20 minuten
- Mix kokoswater, fijn gesneden peterselie, in partjes gesneden banaan en het sap van een halve sinaasappel in een blender/keukemachine.
- Doe de quinoa in een kommetje, top deze af met de kokos ‘smoothie’ garneer met enkele plakjes banaan en eventueel de andere helft van de sinaasappel.
Bron: The Green Happiness
Quinoa salade
Ingrediënten:
- 100 gram quinoa
- 2 gekookte bieten
- 1/2 komkommer
- 1 zoete aardappel
- 1/4 stukje rode kool
- handje walnoten in stukjes gebroken
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 tl ahornsiroop
- sap van halve citroen
- snuf kaneel
- snuf paprikapoeder
- snuf komijnpoeder
- venkelzaadjes (optioneel)
Bereiding:
1. Kook de quinoa volgens aanwijzing op het pak en laat 10 minuten afgedekt staan.
2. De zoete aardappel stoom je in een bamboe stoommandje of in een zeef met een deksel op de pan. Stoom zo’n 10 minuten of tot je er gemakkelijk een vork in kunt steken.
3. Snijd de komkommer en de bietjes in blokjes, en snijd de rode kool in kleine reepjes.
4. Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar in een apart kommetje.
Schep de quinoa, groenten en noten op een bord en giet de dressing erover. Garneer eventueel met venkelzaadjes. Jummie!
Recept van: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
9 juni 2016
Rode linzensoep
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
30 september 2015
Glutenvrije maand
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
5 maart 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –