Dat bewegen goed voor je is weten we allemaal inmiddels wel! Maar wat is het toch soms moeilijk om het ook echt consequent te doen. Ook ik moet me af en toe echt naar de sportschool of mijn bikramles sleuren. Ook al weet ik dat het resultaat en gevoel erna me zo ontzettend goed doet en mijn benen toch echt strakker voelen en ogen…

We zijn gemaakt om te bewegen!

Gek eigenlijk dat gezonder gaan eten mensen minder een opgave vinden dan te gaan beginnen met bewegen. Terwijl we gemaakt zijn om te bewegen! Vroeger was het natuurlijk noodzaak op te bewegen, maar inmiddels zijn er dagen dat men niet of nauwlijks beweegt.

Andere keuzes

Maar zonder bewegen kunnen we simpelweg niet, ons lichaam wordt dan ziek en oud. Don’t worry…. ik sleur niet iedereen de sportschool in, maar gewoon simpelweg andere keuzes maken, zoals een trapje of de fiets nemen, een springtouw kopen, trampoline springen, of net als ik lekker gaan bikrammen! Geloof me…het is even afzien in het begin, maar het is niet voor niets dat er zoveel bnn-ers verslaafd zijn aan bikram yoga. Na een tijdje voelt het na een les alsof je in de hemel bent terechtgekomen.

8 redenen om je te motiveren om toch echt lekker te gaan bewegen!

  1. Meer geluk en minder stress Bij lichaamsbeweging en sport komen er endorfines vrij, die zorgen voor een geluksgevoel, hierdoor wordt het stressniveau verlaagd en ga je je echt beter in je vel voelen
  2. 
Minder snel verouderen Door sporten krijg je minder snel last van ouderdomskwaaltjes en blijft je velletje ook nog eens veel strakker!
  3. Meer zin in seks
 Hoe leuk is dat? Door meer te sporten raken je hormonen beter in balans wat weer meer plezier op levert tussen de lakens, 1+1=2
  4. Goed voor geheugen en hersenen Dat merk je eigenlijk al meteen na je eerste sportlesje, je voelt je fitter en blijer in je hoofd. Super dus om net even voor een belangrijke meeting even te springtouwen of een paar yoga houdingen te doen!
  5. Gezond hart
 Een betere doorbloeding! En dus belangrijk om te blijven sporten tot je 80ste!
  6. Hormonaal in balans Dat klinkt voor ons vrouwen als muziek in de oren. Vooral krachttraining is dan aan te bevelen om je hormonen te stabilseren en minder last te hebben van bijvoorbeeld PMS
  7. Stimuleert creativiteit Door de endorfines die vrijkomen kun je soms ineens de leukste ideeën krijgen of oplossingen vinden!
  8. Meer energie! Gaan bewegen is gewoon een must voor het lichaam. Het snakt ernaar! En waarom?? Omdat het ons juist nog meer energie oplevert! Ook al ben je nog zo moe, je voelt je altijd energieker na een workout!(En dat willen we tenslotte allemaal!) Dus hop dames, we gaan ervoor!

 

Tekst: Vivian Reijs

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten