Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
25 maart 2015
De vetfluisteraar
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
6 september 2016
Keltisch zeezout
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
10 november 2015
Viv Health Event
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
2 juli 2016
3 x ei love you
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
15 maart 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –