Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
18 juli 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –