Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
23 december 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –