Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
21 augustus 2017
Avocado risotto
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
28 september 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –