Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
12 juni 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –