Vandaag de dag hebben we bijna allemaal te maken met de hectiek van alles dat ‘kan en ‘moet.’ Wil jij meer rust? Over het algemeen zijn de meesten in staat om op een goede manier met deze hectiek mee te gaan. Alleen de snelheid van ons leven en waarin alles moet, maakt het wel lastig om dingen los te laten en tot rust te komen.

Deze eenvoudige rituelen helpen je om meer rust te vinden en meer mindful te zijn. Je zal zien dat het toepassen van deze rituelen je meer rust geven, waardoor je alles wat je doet met een groter bewustzijn ervaart. Hoe groter je bewustzijn, hoe meer rust, energie en balans je zal hebben om op een relaxte manier met de snelheid van het dagelijks leven om te gaan.

5 tips om helemaal tot rust te komen

1. Focus je op één ding tegelijk

Een groot aantal mensen heeft de neiging om meerdere dingen tegelijk te doen. Tussendoor toch even dat mailtje checken en beantwoorden of een telefoontje opnemen. Niet doen. Richt je daar op waar je mee bezig bent en neem later de tijd om dat mailtje te beantwoorden of je gemiste oproep terug te bellen.

2. Maak gebruik van eenvoudige meditatie oefeningen

Met meditatie leer je je te focussen op je ademhaling. Alle begin is moeilijk en zal je geregeld afdwalen naar de dingen ‘die je echt niet moet vergeten,’ maar dat is prima. Ga terug naar je ademhaling en probeer het opnieuw. Oefening baart kunst. De drie minuten ademruimte is een korte en vrij eenvoudige meditatieoefening die makkelijk in te passen in het dagelijks leven.

  • Concentreer je op je ademhaling en voel.
  • Laat je gevoelens toe, maar blijf je concentreren op je ademhaling.
  • Verleg je focus van je ademhaling naar je gevoelens en voel wat er gebeurt.
  • Vervolgens verleg je je focus weer naar je ademhaling, etc.

Door deze afwisseling creëer je meer rust en balans.

3. Lees een fictief boek

Het werkt heel ontspannend om je helemaal te verliezen in een goed boek. Je gedachten verdwijnen naar de achtergrond en als lezer beleef je wat de hoofdpersoon in het boek allemaal mee maakt.

4. Ga naar de sauna

Trek samen met je zus, vriend, vriendin je agenda en plan een dagje sauna in. Een dagje sauna vraagt meer van je tijd, maar is wel een heel fijne plek om te ontspannen en tot rust te komen. Wedden dat je na zo’n dag ontspannen weer beter in staat bent om je rust te bewaren en balans te houden?

5. Ga iets doen dat je leuk vindt

Uh wat? Tuinieren, koken, bakken, doe iets dat je leuk vindt, waar je van ontspant en waar je met je volle bewustzijn bij kan blijven. Voor de één is dat onkruid uit de tuin trekken, voor een ander een ingewikkelde stoofpot in elkaar draaien en voor wie iemand anders is dat een lekkere taart bakken.
Het maakt niet uit wat je doet, als je er maar plezier en ontspanning aan beleeft.

Wil jij meer lezen over hoe je helemaal tot rust komt? Dan is dit artikel over het creëren van een rustig huis misschien iets voor jou. 

Tekst Myrthe van Til voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten