Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
1 april 2015
Saoto soep
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
4 oktober 2017
Help mij water drinken
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
10 juni 2015
SLA: het kookboek
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
29 december 2017
De anti-kater pil
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
2 juli 2014
Aan het infuus
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
24 oktober 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –