Er gaat niks boven een ouderwetse appeltaart. Wij Nederlanders zijn daar dol op en dat mag ook. Laten we voorop stellen dat het hoofdingrediënt van deze overheerlijke taart nog altijd de o-zo-gezonde appel is. Wil je dat de taart echt goed smaakt? Kies dan voor en frisse en zoete biologische appel. Met een taart hebben we al snel ongezonde associaties. Niet onterecht ook. Gelukkig kent grootmoeders appeltaart ook een redelijk gezonde variant. En daar doen we het voor. Geen gezelligheid zonder appeltaart toch?
Wat heb je nodig?
- 300 gram speltmeel van bijvoorbeeld Johannesmolen, verkrijgbaar bij Ekoplaza.
- 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
- (je kunt ook kiezen voor de helft aan suiker en de taart verder zoeten met bio honing met ceylon kaneel)
- 175 gram biologische grasboter of 175 gram kokosolie. De beste optie is de 1-op-1 verhouding grasboter met kokosolie. (beide 85 gram). Grasboter heeft een andere structuur dan kokosolie en maakt de taart steviger.
- 1 biologisch vrij leven ei
- 3 biologische appels
- kaneel
- snufje zout, hier verkrijgbaar
- Aan de slag!
Bereiding
Het meel en de biologische ongeraffineerde suiker zeef je even, zodat er geen klontjes meer in zitten. Daarna kneed je de blokjes boter er door heen. Vervolgens voeg je het ei toe en klop je de massa tot een geheel. Ondertussen voeg je het zout toe. De massa kneed je tot een bal en leg je op een ingevette vorm naar keuze.
De appels
Daarna komen de appels. Je snijdt de appels in partjes en legt deze op de koeklaag. Sprenkel citroen over de appels en strooi een hoop kaneel over het geheel. Doe de taart alleen nog even in de oven voor 30 tot 45 minuten. Smullen maar!
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
7 september 2016
10 TIPS VOOR EEN EXTRA LANG ZOMERGEVOEL
14 april 2020
Bional Stress Balans helpt in tijden van stress
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
24 juli 2019
Zijn ‘superfoods’ echt zo gezond?
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
11 december 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –