Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
6 oktober 2014
Eetdagboek review
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
14 oktober 2018
Maken noten je dik?
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
22 mei 2015
Smaak en kleuren
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
11 september 2014
Eetdagboek review
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
9 juni 2016
Rode linzensoep
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
8 juli 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –