Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
12 juni 2014
Frisse juice
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
2 juli 2014
Aan het infuus
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
31 maart 2015
Gifvrij eten
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
6 september 2016
Keltisch zeezout
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
26 januari 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –