Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
28 oktober 2014
Eetdagboek review
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
9 december 2018
7 Tips om je hersenen gezond, jong en slim te houden
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
29 april 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –