Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
12 september 2017
Recept: good for the brains food
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
15 oktober 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –