Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
1 september 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –