Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 oktober 2018
Viv’s detox
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
25 januari 2015
Glutenintolerantie
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
16 april 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –