Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
22 mei 2015
Smaak en kleuren
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
2 juli 2016
3 x ei love you
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
19 augustus 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –