Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
12 december 2014
15 foods voor 2015
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
13 augustus 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –