Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 juli 2019
16 voedingstips voor een gezonde ontlasting
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
30 september 2015
Glutenvrije maand
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
25 september 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –