Ontbijten doen we iedere dag. Maar elke dag hetzelfde ontbijten gaat vervelen. Althans bij ons wel..! Hoewel een speltboterham natuurlijk een goede uitkomst is als we haast hebben, nemen we het liefst uitgebreid de tijd voor om de ochtend bijzonder lekker te beginnen. Dat kan natuurlijk met een super lekkere smoothie, een chia power ontbijtje, óf een zelfgemaakte granola.
Gelukkig begrijpt foodblogger Sanne precies wat wij bedoelen. Naast fantastische lekkere taartjes en drankjes, weet ze ons vandaag te verrassen met een boekweit granola. Homemade. En maak dan gelijk een grote hoeveelheid, dan kun je er meerdere dagen van genieten. Gaat ook nog eens je hele huis lekker van ruiken wanneer het in de oven zit!
BOEKWEIT GRANOLA
INGREDIËNTEN
2 grote rijpe bananen
3 eetlepels siroop, ik gebruikte dadel siroop maar rijst– of agave siroop is ook lekker
3 eetlepels kokosolie
300 gram havervlokken
150 gram boekweit, de hele korreltjes
3 eetlepels gebroken lijnzaad
3 eetlepels pompoenpitten
1 eetlepel kaneel
1 theelepel kokosbloesemsuiker
50 gram kokosvlokken
BEREIDING
Verwarm je oven voor op 160 graden en bekleed je bakplaat met bakpapier.
Meng in een bakje de havervlokken samen met de boekweit, lijnzaad en pompoenpitten.
Prak de banaan en voeg hier de siroop gesmolten kokosolie, kaneel, kokosbloesem suiker bij, roer dit goed door elkaar.
Voeg vervolgens de alle ingrediënten (behalve de kokos vlokken) bij elkaar en meng goed zodat alles lekker aan elkaar plakt.
Schep de mix op de bakplaat en schuif deze in een voorverwarmde oven. Bak de boekweit granola in ongeveer 30 – 40 minuten goudbruin. Hussel na 15 minuten de granola even door elkaar zodat hij aan beide kanten mooi bruin wordt.
Bak de kokosvlokken bruin in een pannetje en voeg deze toe aan de granola.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
11 december 2014
Sporttrends 2015
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
22 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –