Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
12 december 2014
15 foods voor 2015
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
11 december 2014
Sporttrends 2015
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
25 augustus 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –