Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
2 april 2016
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
23 februari 2016
pittige komkommer smoothie
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
17 juni 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –