Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
7 augustus 2019
Ontgiften? Voeg deze voedingsmiddelen toe!
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
29 april 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –