Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
1 april 2015
Saoto soep
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
10 juli 2015
Voeding met Viv
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
25 mei 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –