Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
9 november 2014
Herfstige salade
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
18 augustus 2015
Slanke salade
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
18 oktober 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –