Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
17 september 2015
Ontbijt ijs
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
17 december 2015
Volg jij VivOnline? Win Viv’s kerstpakket!
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
27 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –