Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
12 september 2017
Recept: good for the brains food
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
1 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –