Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
9 juni 2016
Rode linzensoep
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
18 december 2015
Friday Favourites: korting bij The Body Shop!
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
26 maart 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –