Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
20 april 2019
Wat doen hormoonverstorende stoffen met ons?
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
13 augustus 2015
Homemade Hummus
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
9 juni 2016
Rode linzensoep
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
11 juni 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –