Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
15 juni 2016
Je spijsvertering bevorderen?
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
12 december 2014
15 foods voor 2015
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
28 december 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –