Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
15 februari 2017
FRIET
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
21 januari 2016
Get fit with HIIT
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
13 januari 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –