Glutenvrij, saai? Echt niet! Maak dit taartje als ultieme knaller op ieder feest of gewoon om jezelf eens lekker te verwennen. Glutenvrij en raw maar vooral een dik feest voor je mond!
Ingrediënten taart:
- 60 gram cacao boter
- 150 gram walnoten
- 100 gram hazelnoten
- 100 gram zonnebloempitjes
- 200 gram banaan
- 100 gram white mulberries
- 5 eetlepels cacao poeder
- 2 theelepels lucumapoeder
- Snufje himalaya zout
- 2 eetlepels rijst stroop (optioneel als je erg van zoet houdt!)
Ingrediënten toplaagje van de taart:
- 40 gram cacao boter
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 eetlepel lucumapoeder
- 3 eetlepels cacao poeder
- 3 eetlepels rijst stroop
- Half handje white mulberries
- Half handje goji bessen
Aan de slag:
- Verwarm 60 gram cacao boter au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Vermaal de zonnebloempitjes zo fijn als mogelijk in je keukenmachine. Doe daarna de walnoten en hazelnoten erbij en vermaal het geheel zo fijn als mogelijk is.
- Voeg vervolgens de vloeibare cacao boter, stukjes banaan, white mulberries, cacao poeder, lucumapoeder en een snufje himalaya zout toe. Mix het in je keukenmachine tot een gladde massa. Soms moet je je keukenmachine even helpen door met een lepel er doorheen te roeren om de mix perfect te maken.
- Proef de mix. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan 2 eetlepels rijst stroop toe.
- Neem een bakblik (ik gebruik het liefste een rond bakblik) en bekleed deze met bakpapier.
- Verdeel de mix netjes over het hele bakblik. Met de achterkant van een lepel duw je stevig de mix plat. Zet het bakblik vervolgens in je vriezer.
- Nu gaan we de toplaag van de taart maken. Verwarm de 40 gram cacao boter en de kokosolie au bain-marie totdat het vloeibaar is.
- Voeg vervolgens 1 eetlepel lucumapoeder, 3 eetlepels cacao poeder en 3 eetlepels rijst stroop toe aan de gesmolten cacao boter en kokosolie. Roer het glad tot een geheel.
- Als de taart een half uurtje in de vriezer heeft gestaan, haal je deze eruit en giet je de vloeibare toplaag over de taart heen (de taart zit nog steeds in de bakvorm!).
- Meteen daarna strooi je de white mulberries en goji bessen eroverheen als decoratie.
- Stop de taart vervolgens weer in de vriezer. Na 20 minuten, als de bovenlaag hard is geworden, haal je de taart uit de vriezer.
- Haal de taart uit de taartvorm en snijdt deze met een scherp mes in de gewenste vorm en porties (bijvoorbeeld in blokjes of taartpuntjes) en bewaar deze vervolgens (afgesloten) in de koelkast. De taart blijft ongeveer 5 dagen houdbaar.
Tekst: Suzanne Tiemessen van Suzanne at work
Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
11 januari 2018
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
31 juli 2014
A kiwi a day…
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
10 juni 2015
Raw kokos snack
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
8 mei 2014
Mom in shape
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
20 juni 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –