Uit het tweede boek van Easy Peasy, Easy Peasy Family een heerlijk tussendoortje, traktatie of toetje. Delen wil je niet.
Easy Peasy Family
Heb je het filmpje met Claire van de Easy Peasy kookboeken al gezien? Lees dan snel verder!! Zo niet, kijk dan eerst hier het filmpje: Viv Health TV Easy Peasy kookboek .
Was je net zo enthousiast als dat wij zijn? Dan hebben wij nu een super leuk artikel voor jou, namelijk een recept uit het boek van Easy Peasy Family. Lekker, gezond en met liefde gemaakt!
Bounty Beauties
(10 repen)
OH- LALA, deze bounty beauties zijn voor mama! En als papa en co heel lief zijn mogen zij ook een stukje. Een klein stukje.
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 60 gram kokosolie
- 2 eetlepels kokosnectar (of honing)
- Snufje zeezout
- Merg van een vanillepeul (gebruik geen vanillepoeder anders wordt de vulling bruin)
- 160 gram geraspte kokos
- Scheutje water
Voor de chocoladelaag:
- 60 gram kokosolie
- 1 eetlepel rauwe honing
- 30 gram rauwe cacaopoeder
- Heel klein beetje zout
- … of smelt 100 gram pure chocolade (minimaal 85%) au bain-marie.
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie au bain-marie. Zet de kom op het werkblad en voeg de kokosnectar, het zout en het vanillemerg toe. Roer goed. Doe de geraspte kokos met het water en het oliemengsel in een schaal en kneed stevig door.
Bekleed een bakplaat of platte ovenschaal met bakpapier en schep hierin de kokosmix. Druk het mengsel goed aan en zet ongeveer 30 minuten in de vriezer.
Maak de chocoladelaag
Smelt de kokosolie au bain-marie, voeg de honing toe en roer goed. Zet de kom op het werkblad en voeg het cacaopoeder en het zout toe. Roer tot een glad mengsel. Haal de kokosmix uit de vriezer en snijd in bounty-achtige repen. Haal iedere reep door het chocolademengsel en leg op een met bakpapier beklede schaal of bakplaat. Zet 10-15 minuten in de vriezer om op te stijven. Herhaal zo vaak je wilt om een dikkere laag te krijgen. Bewaar de bounty’s in de koelkast.
Enthousiast geworden? Je kunt het boek via de link hieronder bestellen:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
5 oktober 2018
Viv’s detox
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
30 september 2015
Glutenvrije maand
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
18 februari 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –