Uit het tweede boek van Easy Peasy, Easy Peasy Family een heerlijk tussendoortje, traktatie of toetje. Delen wil je niet.
Easy Peasy Family
Heb je het filmpje met Claire van de Easy Peasy kookboeken al gezien? Lees dan snel verder!! Zo niet, kijk dan eerst hier het filmpje: Viv Health TV Easy Peasy kookboek .
Was je net zo enthousiast als dat wij zijn? Dan hebben wij nu een super leuk artikel voor jou, namelijk een recept uit het boek van Easy Peasy Family. Lekker, gezond en met liefde gemaakt!
Bounty Beauties
(10 repen)
OH- LALA, deze bounty beauties zijn voor mama! En als papa en co heel lief zijn mogen zij ook een stukje. Een klein stukje.
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 60 gram kokosolie
- 2 eetlepels kokosnectar (of honing)
- Snufje zeezout
- Merg van een vanillepeul (gebruik geen vanillepoeder anders wordt de vulling bruin)
- 160 gram geraspte kokos
- Scheutje water
Voor de chocoladelaag:
- 60 gram kokosolie
- 1 eetlepel rauwe honing
- 30 gram rauwe cacaopoeder
- Heel klein beetje zout
- … of smelt 100 gram pure chocolade (minimaal 85%) au bain-marie.
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie au bain-marie. Zet de kom op het werkblad en voeg de kokosnectar, het zout en het vanillemerg toe. Roer goed. Doe de geraspte kokos met het water en het oliemengsel in een schaal en kneed stevig door.
Bekleed een bakplaat of platte ovenschaal met bakpapier en schep hierin de kokosmix. Druk het mengsel goed aan en zet ongeveer 30 minuten in de vriezer.
Maak de chocoladelaag
Smelt de kokosolie au bain-marie, voeg de honing toe en roer goed. Zet de kom op het werkblad en voeg het cacaopoeder en het zout toe. Roer tot een glad mengsel. Haal de kokosmix uit de vriezer en snijd in bounty-achtige repen. Haal iedere reep door het chocolademengsel en leg op een met bakpapier beklede schaal of bakplaat. Zet 10-15 minuten in de vriezer om op te stijven. Herhaal zo vaak je wilt om een dikkere laag te krijgen. Bewaar de bounty’s in de koelkast.
Enthousiast geworden? Je kunt het boek via de link hieronder bestellen:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
8 maart 2016
Detox kan elke dag
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
7 april 2023
Chocolade smoothie
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
29 december 2017
De anti-kater pil
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
3 september 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –