Uit het tweede boek van Easy Peasy, Easy Peasy Family een heerlijk tussendoortje, traktatie of toetje. Delen wil je niet.
Easy Peasy Family
Heb je het filmpje met Claire van de Easy Peasy kookboeken al gezien? Lees dan snel verder!! Zo niet, kijk dan eerst hier het filmpje: Viv Health TV Easy Peasy kookboek .
Was je net zo enthousiast als dat wij zijn? Dan hebben wij nu een super leuk artikel voor jou, namelijk een recept uit het boek van Easy Peasy Family. Lekker, gezond en met liefde gemaakt!
Bounty Beauties
(10 repen)
OH- LALA, deze bounty beauties zijn voor mama! En als papa en co heel lief zijn mogen zij ook een stukje. Een klein stukje.
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 60 gram kokosolie
- 2 eetlepels kokosnectar (of honing)
- Snufje zeezout
- Merg van een vanillepeul (gebruik geen vanillepoeder anders wordt de vulling bruin)
- 160 gram geraspte kokos
- Scheutje water
Voor de chocoladelaag:
- 60 gram kokosolie
- 1 eetlepel rauwe honing
- 30 gram rauwe cacaopoeder
- Heel klein beetje zout
- … of smelt 100 gram pure chocolade (minimaal 85%) au bain-marie.
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie au bain-marie. Zet de kom op het werkblad en voeg de kokosnectar, het zout en het vanillemerg toe. Roer goed. Doe de geraspte kokos met het water en het oliemengsel in een schaal en kneed stevig door.
Bekleed een bakplaat of platte ovenschaal met bakpapier en schep hierin de kokosmix. Druk het mengsel goed aan en zet ongeveer 30 minuten in de vriezer.
Maak de chocoladelaag
Smelt de kokosolie au bain-marie, voeg de honing toe en roer goed. Zet de kom op het werkblad en voeg het cacaopoeder en het zout toe. Roer tot een glad mengsel. Haal de kokosmix uit de vriezer en snijd in bounty-achtige repen. Haal iedere reep door het chocolademengsel en leg op een met bakpapier beklede schaal of bakplaat. Zet 10-15 minuten in de vriezer om op te stijven. Herhaal zo vaak je wilt om een dikkere laag te krijgen. Bewaar de bounty’s in de koelkast.
Enthousiast geworden? Je kunt het boek via de link hieronder bestellen:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
13 augustus 2015
Homemade Hummus
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
12 juni 2014
Frisse juice
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
3 september 2018
Groente uit de zee is gezond! Maar waarom?
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
20 augustus 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –