Uit het tweede boek van Easy Peasy, Easy Peasy Family een heerlijk tussendoortje, traktatie of toetje. Delen wil je niet.
Easy Peasy Family
Heb je het filmpje met Claire van de Easy Peasy kookboeken al gezien? Lees dan snel verder!! Zo niet, kijk dan eerst hier het filmpje: Viv Health TV Easy Peasy kookboek .
Was je net zo enthousiast als dat wij zijn? Dan hebben wij nu een super leuk artikel voor jou, namelijk een recept uit het boek van Easy Peasy Family. Lekker, gezond en met liefde gemaakt!
Bounty Beauties
(10 repen)
OH- LALA, deze bounty beauties zijn voor mama! En als papa en co heel lief zijn mogen zij ook een stukje. Een klein stukje.
Ingrediënten:
Voor de vulling:
- 60 gram kokosolie
- 2 eetlepels kokosnectar (of honing)
- Snufje zeezout
- Merg van een vanillepeul (gebruik geen vanillepoeder anders wordt de vulling bruin)
- 160 gram geraspte kokos
- Scheutje water
Voor de chocoladelaag:
- 60 gram kokosolie
- 1 eetlepel rauwe honing
- 30 gram rauwe cacaopoeder
- Heel klein beetje zout
- … of smelt 100 gram pure chocolade (minimaal 85%) au bain-marie.
Bereidingswijze:
Smelt de kokosolie au bain-marie. Zet de kom op het werkblad en voeg de kokosnectar, het zout en het vanillemerg toe. Roer goed. Doe de geraspte kokos met het water en het oliemengsel in een schaal en kneed stevig door.
Bekleed een bakplaat of platte ovenschaal met bakpapier en schep hierin de kokosmix. Druk het mengsel goed aan en zet ongeveer 30 minuten in de vriezer.
Maak de chocoladelaag
Smelt de kokosolie au bain-marie, voeg de honing toe en roer goed. Zet de kom op het werkblad en voeg het cacaopoeder en het zout toe. Roer tot een glad mengsel. Haal de kokosmix uit de vriezer en snijd in bounty-achtige repen. Haal iedere reep door het chocolademengsel en leg op een met bakpapier beklede schaal of bakplaat. Zet 10-15 minuten in de vriezer om op te stijven. Herhaal zo vaak je wilt om een dikkere laag te krijgen. Bewaar de bounty’s in de koelkast.
Enthousiast geworden? Je kunt het boek via de link hieronder bestellen:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 augustus 2015
Homemade Hummus
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
10 juni 2015
Raw kokos snack
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
7 november 2014
Herfst weerstands Smoothie
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
25 maart 2014
Presentatie coaching
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
13 januari 2021
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –