Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.
Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.
Dit recept bevat 4 porties.
Ingrediënten
- 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
- 1/8 cup pompoenpitten
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup pijnboompitten
- 1/4 cup water
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
- Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
- Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
- Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.
In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.
Recept: Myrthe van Til
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
4 december 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –