Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.
Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.
Dit recept bevat 4 porties.
Ingrediënten
- 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
- 1/8 cup pompoenpitten
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup pijnboompitten
- 1/4 cup water
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
- Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
- Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
- Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.
In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.
Recept: Myrthe van Til
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
8 maart 2016
Detox kan elke dag
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
1 april 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –