Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.
Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.
Dit recept bevat 4 porties.
Ingrediënten
- 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
- 1/8 cup pompoenpitten
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup pijnboompitten
- 1/4 cup water
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
- Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
- Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
- Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.
In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.
Recept: Myrthe van Til
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
4 november 2018
Zo hou je de liefde levendig!
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
31 maart 2015
Gifvrij eten
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
26 maart 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –