Deze chips zijn een droom voor elke ouders. Ze zijn knapperig en rijk aan smaak dankzij het beslag waar de boerenkoolbladeren in hebben gelegen, voordat ze op lage temperatuur werden gebakken.
Boerenkool bevat veel vitamine K wat bijdraagt aan sterke botten. De pitten in het beslag bevatten aminozuren die bijdragen aan het vormen en herstellen van de weefsels in ons lichaam.
Dit recept bevat 4 porties.
Ingrediënten
- 2 bosjes gewassen en in stukken gescheurde boerenkool.
- 1/8 cup pompoenpitten
- 1/8 cup zonnebloempitten
- 1/4 cup pijnboompitten
- 1/4 cup water
- 1 el vers geperst citroensap
- 1 teentje knoflook
- 3 el extra virigine olijfolie of koolzaadolie
- 2 el edelgistvlokken
- 1 tl zeezout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 90 graden, bekleed 4 bakplaten met bakpapier en verdeel de boerenkool over twee kommen.
- Maal in een keukenmachine de pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitten fijn.
- Voeg vervolgens het water, de citroensap, de knoflook, de olijfolie, de edelgistvlokken en het zeezout toe. Laat de keukenmachine draaien totdat er een soort beslag ontstaat
- Verdeel het beslag gelijkmatig over beide kommen en hussel met schone handen de boerenkoolbladeren door het beslag.
- Verdeel de boerenkool over de bakplaten en zet ze in de oven.
- Bak de bladeren totdat ze knapperig zijn. Laat ze vervolgens afkoelen op een groot rek of bord.
In een luchtdichte trommel zijn deze chips 3 dagen houdbaar.
Recept: Myrthe van Til
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
12 december 2014
15 foods voor 2015
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
21 augustus 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –