Iedereen kent ongetwijfeld het probleem van nog te harde avocado’s. Je hebt zin om hier je broodje mee te beleggen maar dit kan helaas niet omdat de avocado nog te hard is. Hier hebben wij een trucje op gevonden! Met deze tips hoef je niet langer op je heerlijke gerecht met avocado te wachten.
1. Papieren zak toepassen
Als je de avocado niet per direct wil opeten, maar het liefste wel nog een deze dagen doe je de vrucht in een papieren zak. Je maakt de zak goed dicht en laat deze vervolgens tijdelijk met rust. De papieren zak zorgt ervoor dat het ethyleengas van de avocado loslaat maar dicht bij de avocado blijft. Het rijpingsproces gaat eerder van start en jij kunt eerder aan tafel!
2. Fruit als versterking gebruiken
Pak een banaan en doe dit samen met een avocado in een papieren zak. De banaan laat ook ethyleengas vrij en daardoor is dit een nog snellere manier als bovenstaande. Dus mocht je het liefste nog morgen of overmorgen je avocado’s willen eten, is dit een goede optie.
LEES OOK: Dit is de reden waarom je eigenlijk je avocado moet wassen.
3. Doe de avocado’s in de oven
Verwarm de oven voor op 90 graden, doe de avocado in aluminiumfolie en doe dit vervolgens op een vel bakpapier in de oven. De oven warmt op en tegelijkertijd zorgt het aluminiumfolie ervoor dat er ethyleengas vrijkomt, waardoor het rijpingsproces gepusht wordt. Laat de avocado ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven liggen, haal het eruit als hij zacht is en laat deze vervolgens nog even afkoelen in de koelkast. Tenzij je warme avocado lekker vindt, dat kan natuurlijk ook.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
11 september 2014
Eetdagboek review
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
8 maart 2016
Detox kan elke dag
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
15 januari 2019
Zo houd je Dry January (nog even) vol!
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
27 februari 2016
Wat kun je doen tegen ‘avondtrek’?
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
17 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –