Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
3 december 2015
Ontgif je groenten
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
22 december 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –