Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
3 juli 2016
Een stralende huid en een slank lichaam!
1 juli 2016
VEGAN OREO!
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
27 augustus 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –