Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
31 maart 2015
Gifvrij eten
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
9 april 2019
8 Fijne detox tips voor het hele jaar door
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
15 februari 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –