Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
5 oktober 2018
Viv’s detox
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
19 augustus 2019
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
8 november 2018
Wat doet slaap precies voor je kind?
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
19 mei 2018
Sabrina Stouten –
Evelien –
Wendy –
Iets toevoegen aan het winkelmandje werkt af en toe niet lekker.
Ka –
Anoniem –