Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
23 februari 2016
Hongergevoel?
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
13 november 2018
Heb jij last van schildklierklachten?
21 november 2016
Insecten eten is populairder dan ooit, durf jij het aan?
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
6 oktober 2018
Lenny Boelen –
Anoniem –
Vivian –
Irene Burghouts –
Helpt goed
Samantha –