Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
16 september 2016
IDEE VOOR LUNCH OF DINER: FLUFFY PANNENKOEKEN
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
13 oktober 2018
Sushi omelet
6 oktober 2014
Eetdagboek review
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
21 april 2019
Gezonde snack: Rauwe cacao, dadel en kokosballetjes
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
10 juni 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –