Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
14 juni 2017
Wat kun je het beste doen bij misselijkheid?
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
25 maart 2014
Presentatie coaching
22 september 2015
Beste eitjes
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
17 december 2015
Strakke benen en billen?
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
18 mei 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –