Heb jij dat ook wel eens, dat je zomaar spontaan enórme zin hebt in ijs?
Nou, wij wel hoor! En dat kan dan gebeuren op ieder willekeurig moment van de dag.. Soms lekker als toetje na het eten, ‘s middags na de lunch, en op échte zomerse dagen zelfs bij het ontbijt. Gelukkig is daar onze foodblogger Sanne! Zij blijkt namelijk niet alleen goed met overheerlijke taarten, snacks en drankjes, maar weet ons ook in tijden van ijs-cravings te voorzien van een geweldig (makkelijk) recept. En of de zon nu wel of niet schijnt, met dit heerlijke mango ijs haal je de hele dag door de zomer in huis!
RECEPT MANGO IJS
Voor een persoon (gebruik voor elke persoon meer een extra rijpe mango)
INGREDIËNTEN
1 hele rijpe mango (deze zijn heerlijk zoet van smaak)
scheut plantaardige melk, ik gebruikte ongezoete havermelk
BEREIDING
Belangrijk voor dit recept is dat je een hele rijpe mango gebruikt. Hebben ze geen mango’s of wanneer ze niet rijp genoeg zijn, kan je bij de meeste supermarkten wel een pakje bevroren mango stukjes kopen.
Schil de mango en snijd deze in kleine stukjes. Doe deze in een plastic bakje en zet hem zeker vier uur in de vriezer tot de mango helemaal bevroren is.
Doe de bevroren mango in je blender of keukenmachine en giet hier een scheut plantaardige melk bij. Zet je blender aan en mix tot je een zacht ijs overhoudt.
Wil je echt sorbet ijs? Schep dan het ijs in een bakje en zet het nog een uurtje terug in de vriezer zodat je er mooie bollentjes van kan maken. Wil je gewoon snel van je mango ijs genieten? Doe het dan meteen in een bakje, versier het met wat vers fruit, kokos snippers en/of cacao nibs en enjoy!
Ik raad je aan om voor een verse mango te gaan. Dit is iets meer werk maar de ‘kant en klare’ stukjes mango zijn niet altijd even zoet. Hierdoor heeft je mango ijs meteen ook minder smaak.
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
5 januari 2015
Healthy home made green smoothie by Viv!
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
3 december 2015
Ontgif je groenten
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
1 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –