Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
3 september 2015
Gezonde chocopasta
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
1 april 2015
Saoto soep
31 juli 2014
A kiwi a day…
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
2 september 2018
Dagelijkse lichaamsbeweging is gezond!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
14 augustus 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –