Heerlijk toch die zoete Hollandse aardbeien alweer tegenkomen. Tel daar het fijne zomerzonnetje erbij op, en krijg gegarandeerd een happy zomergevoel! Zin om meteen met aardbeien een lekker én healthy verwen-recept te proberen? Wij gaan dit weekend in elk geval genieten van deze heerlijke aardbeientaart!
De bodem is gemaakt van zonnebloempitten, maar je kan hier elke andere noot voor gebruiken. Al is het wel lekker om zoete noten te nemen zoals hazelnoot of amandel. In plaats van aardbei kan je trouwens ook ieder ander fruit nemen, zoals bijvoorbeeld blauwe bessen die nu ook volop verkrijgbaar zijn.
Bodem
300 gr zonnebloempitten
12 verse medjooldadels, zonder pit (neem hiervoor het liefst deze dadels, aangezien deze lekker sappig zijn)
2 el kokosolie
½ tl zout
Toplaag
300 gr verse aardbeien
sap van ½ citroen
120 ml honing
500 gr kokosyoghurt (of geitenyoghurt) (of eventueel 250 gr. yoghurt + 250 gr. mascarpone)
Erover
Wat aardbeien
Kokosrasp
Bereiding
Rooster de zonnebloempitten op laag vuur in een koekenpan. Laat enkele minuten afkoelen voordat je ze in de keukenmachine doet om de hakken. De zaden moeten vermalen, maar niet geheel poeder zijn.
Voeg de dadels, kokosolie en zout toe en zet de keukenmachine weer aan (of prak de dadels tot ze glad zijn). Doe het mengsel in een springvorm van 20 cm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet in de koelkast terwijl je de rest klaarmaakt.
Pureer de aardbeien, citroensap en de honing in de keukenmachine of blender en schenk ik een grote kom. Voeg de yoghurt toe. Vermeng goed. Schenk het mengsel op de bodem van de taartvorm en zet ongeveer 1,5 uur in de vriezer. Je kunt de taart enkele dagen in de vriezer bewaren, maar dan kun je hem wel het beste 20 minuten voor het opdienen uit de vriezer halen. Maak de taart af met wat extra aardbeien en kokosrasp.
Heerlijk met een kopje verse gemberthee!
Tekst: Kim Janssen Steenberg voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
9 maart 2020
LIPOEDEEM: waarom diëten niet helpen….
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
26 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –