Naarmate je langer samen bent met je partner, kan de zin in seks afnemen. Het is niet meer dat je niet meer van elkaar houdt, maar de vonken spatten er nu eenmaal niet meer van af. Met deze 20 natuurlijke manieren boost je jouw libido en duiken jullie vanavond nog onder de lakens!

1. Neem een warm bad

Terwijl we in bad zitten ervaren we automatisch minder stress, onze spieren worden soepeler en onze bloedsomloop neemt toe. Het heilende effect van het warme water zorgt dat jij in de mood komt. Daarnaast voel je je lekker fris en schoon, en op en top vrouw.

2. Brand een aroma kaars

Dit werkt op twee manieren! 1. Kaarslicht brengt jullie in de stemming. 2. Bepaalde geuren doen ons libido goed. Hier worden we dus echt een beetje ‘warmer’ door. Geuren als: lavendel, jasmijn, kaneel en de geur van rozen, zetten ons on fire.

3. Mentale health verbeteren

Wanneer je niet zo lekker in je vel zit bestaat er een kans dat je libido flink is afgezwakt. Je hebt dit misschien niet door omdat dit nu eenmaal de staat is waarin je verkeert. Maar wanneer jij je mentaal sterker voelt, neemt het libido automatisch toe.

4. Stress verlagen

Stress is een killer voor ons libido. Door stress vergeten we überhaupt dat we lustige gevoelens hebben. Je kunt stress onder anderen helpen door je hormonen weer in evenwicht te brengen. Meer hierover lees je in mijn boek.

5. Self-care

Vrouwen die zichzelf alleen maar overslaan omdat ze zo’n druk bestaan hebben, kunnen zich hierdoor niet op en top vrouw voelen. Gun jezelf een fijne beauty behandeling naar keuze, of koop iets moois voor jezelf. Je zult je een stuk fijner voelen en dat is altijd goed voor je libido.

6. Laat je controleren

Een laag libido kan het gevolg zijn van serieuze problemen. Laat je daarom checken bij een huisarts of bezoek een orthomoleculair voedingsspecialist. Hij, zij of ik kunnen jou helpen om je libido weer in orde te maken.

7. Kleed je sexy

Als je een dikke trui over je hoofd trekt en daardoor in een jogging pant loopt, voel je je waarschijnlijk niet al te hot. Kleed je daarom vrouwelijk en sexy. Je zult zien dat je je hierdoor stukken aantrekkelijker gaat voelen en dit ook uitstraalt.

8. Sporten

Het is niet nodig om 24/7 in de sportschool te zijn, maar sporten doet ons goed! Het zorgt voor een betere bloedsomloop, het vermindert stress en we krijgen een boost van serotonine. En laten we ons nou juist door serotonine extra sexy voelen.

9. Deel je fantasieën

Praten over seks wakkert seks aan. Schroom je dus niet om je meest wilde fantasieën met je partner te delen. Waarschijnlijk maak je ook bij hem wat los en kan hij niet wachten met jullie spannende sessie.

10. Eet oesters

Oesters zitten vol met zink, aminozuren en serotonine verhogende B12 vitaminen. Naast het feit dat oesters heerlijk smaken helpen ze ook met de productie van testosteron. En iedere bijdrage hieraan geeft jouw een extra sexy boost!

11. Groente & fruit

Groente en fruit zijn rijk aan lichaam-voedende vitamines en mineralen, denk bijvoorbeeld aan: vitamine E en folaat. Deze twee dragen bij aan onze ‘prestaties’. Een beetje extra gezonde boost kan natuurlijk nooit kwaad.

12. Gezonde vetten

Vette vis, avocado’s, noten en bijvoorbeeld eieren, zijn gezonde vetten die ons lichaam prachtig voeden en ook ons libido stimuleren. Je lichaam kan beter presteren wanneer zij deze voedingstoffen binnen heeft en de omega 3 vetzuren boosten onze seksdrive.

13. Vitamines nemen

Een goede multivitamine is altijd een goed idee. En daarnaast zijn er nog een aantal vitamines waar je al snel een tekort aan kunt hebben. Denk bijvoorbeeld aan vitamine D3, hiervan heb je al snel te weinig aan boord, en hierdoor kun je je minder goed voelen.

14. Medicijnen check

Er zijn medicijnen die je libido behoorlijk om zeep kunnen helpen. Antidepressiva zijn hier een goed voorbeeld van, maar zelfs de pil, kan zorgen voor geen lust. Vervang je medicatie als dit kan en ervaar het verschil.

15. Drink een drankje

Te veel alcohol is een absolute no go. Het is niet goed voor je en je voelt je er zeker niet sexier door. Maar een glaasje of twee doet wonderen voor onze seksdrive. Een orgasme kan door alcohol wel wat langer op zich laten wachten, dus zie het niet als een wondermiddel.

16. Sexy playlist

Stel een sexy playlist samen op Spotify. We kennen natuurlijk allemaal wel het nummer ‘Let’s Get It On’ maar daarnaast zijn er nog veel meer vunzige deuntjes ;). Deze muziekjes helpen jullie in de mood.

17. Bezoek een sekswinkel

Laat je niet afschrikken door de wilde paspoppen die in de etalage staan. Er zijn namelijk ook speeltjes die degelijk zijn en niet ordinair. Naast speeltjes hebben ze natuurlijk ook spannende setjes en deze kunnen ook nog steeds vrouwelijk en degelijk zijn.

18. Kijk een romantische film

Kruip dicht tegen je partner aan en zwijmel samen weg terwijl jullie naar een romantic movie kijken. Denk bijvoorbeeld aan een film als ‘50 Shades of Grey’. Jullie doen wat fantasie op en wie weet waar dat toe leidt.

19. Slaap voldoende

Wanneer je niet voldoende slaapt zit je minder lekker in je vel en dus heb je waarschijnlijk minder zin in seks. Als je 7 tot 8 uur slaapt geef je je lichaam voldoende tijd en kracht om te herstellen. Een uitgerust lichaam kan veel meer hebben en wil meer!

20. Werk aan een gelukkige relatie

Als de relatie niet goed zit ben je ook minder snel geneigd om met je partner in bed te stappen. Je libido staat hier nu eenmaal niet om te springen. Zorg daarom dat jullie een liefdevolle relatie onderhouden, daar komt namelijk een healthy libido bij kijken.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten