Hou jij ook zo van ontbijten? Met dit koudere weer is een warm ontbijtje heerlijk om je dag mee te starten. Daarom vandaag een lekkere pap. Lees je mee?
Zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
Ik ben de laatste tijd echt gek op warme ontbijtjes, havermout, boekweitpap, teff en gebakken oats heb ik inmiddels al wel 15x gegeten. Tijd voor wat afwisseling en dat komt vandaag in de vorm van deze overheerlijke zoete zwarte rijstepap!
Met wat fruit en mijn favoriete kokosmelk ben ik aan het experimenteren geslagen en daar kwam dit fijne receptje uit.. Voedzaam, makkelijk en helemaal vegan! Dus ben je ook toe aan wat afwisseling, dan moet je dit papje echt even proberen
Recept zoete zwarte rijstepap
Ingrediënten:
Voor 4 porties
- 200 gram zwarte rijst (minstens twee uur geweekt)
- 1 blik van 400 gram vette kokosmelk
- 150 ml water
- 1 eetlepel siroop (rijst, dadel, maple of ahorn siroop)
- theelepel vanille extract
- Topping optioneel
- Fruit zoals mango, granaatappel en passievrucht
- Extra kokosmelk
- Extra siroop
Bereiding:
Vul een grote kom met flink water en week hierin de zwarte rijst minstens twee uur, langer mag natuurlijk altijd! Wanneer je dit niet doet zal je rijst zeker een half uur langer moeten koken bovendien is harde rijst wat moeilijker om te verteren.
Giet de rijst af en schep de korrels in een grote pan samen met de kokosmelk en het water. Breng dit aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat zeker een half uur zachtjes pruttelen. Blijf roeren zodat het water en de kokosmelk goed wordt opgenomen en de rijst niet aan je pan plakt.
Je wil de rijst niet droogkoken dus haal deze van het vuur wanneer er nog een beetje sap in de pan zit.
Schep in een bakje en roer hier de siroop het het vanille extract doorheen en versier met je favoriete fruit en wat extra kokosmelk.
Tekst: Sanne van Living the Green life voor Vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
13 mei 2014
Healthy mom Nicolette van Dam
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
9 november 2014
Herfstige salade
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
2 oktober 2018
Haal de groenten van het seizoen in huis!
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
27 december 2021
7 tips om te detoxen na de feestdagen
25 juli 2015
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –