Hou jij ook zo van ontbijten? Met dit koudere weer is een warm ontbijtje heerlijk om je dag mee te starten. Daarom vandaag een lekkere pap. Lees je mee?
Zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
Ik ben de laatste tijd echt gek op warme ontbijtjes, havermout, boekweitpap, teff en gebakken oats heb ik inmiddels al wel 15x gegeten. Tijd voor wat afwisseling en dat komt vandaag in de vorm van deze overheerlijke zoete zwarte rijstepap!
Met wat fruit en mijn favoriete kokosmelk ben ik aan het experimenteren geslagen en daar kwam dit fijne receptje uit.. Voedzaam, makkelijk en helemaal vegan! Dus ben je ook toe aan wat afwisseling, dan moet je dit papje echt even proberen
Recept zoete zwarte rijstepap
Ingrediënten:
Voor 4 porties
- 200 gram zwarte rijst (minstens twee uur geweekt)
- 1 blik van 400 gram vette kokosmelk
- 150 ml water
- 1 eetlepel siroop (rijst, dadel, maple of ahorn siroop)
- theelepel vanille extract
- Topping optioneel
- Fruit zoals mango, granaatappel en passievrucht
- Extra kokosmelk
- Extra siroop
Bereiding:
Vul een grote kom met flink water en week hierin de zwarte rijst minstens twee uur, langer mag natuurlijk altijd! Wanneer je dit niet doet zal je rijst zeker een half uur langer moeten koken bovendien is harde rijst wat moeilijker om te verteren.
Giet de rijst af en schep de korrels in een grote pan samen met de kokosmelk en het water. Breng dit aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat zeker een half uur zachtjes pruttelen. Blijf roeren zodat het water en de kokosmelk goed wordt opgenomen en de rijst niet aan je pan plakt.
Je wil de rijst niet droogkoken dus haal deze van het vuur wanneer er nog een beetje sap in de pan zit.
Schep in een bakje en roer hier de siroop het het vanille extract doorheen en versier met je favoriete fruit en wat extra kokosmelk.
Tekst: Sanne van Living the Green life voor Vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 april 2014
ONE event!
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
19 maart 2019
Viv’s 8 kleine stappen om gezonder te leven
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
15 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –