Hou jij ook zo van ontbijten? Met dit koudere weer is een warm ontbijtje heerlijk om je dag mee te starten. Daarom vandaag een lekkere pap. Lees je mee?
Zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
Ik ben de laatste tijd echt gek op warme ontbijtjes, havermout, boekweitpap, teff en gebakken oats heb ik inmiddels al wel 15x gegeten. Tijd voor wat afwisseling en dat komt vandaag in de vorm van deze overheerlijke zoete zwarte rijstepap!
Met wat fruit en mijn favoriete kokosmelk ben ik aan het experimenteren geslagen en daar kwam dit fijne receptje uit.. Voedzaam, makkelijk en helemaal vegan! Dus ben je ook toe aan wat afwisseling, dan moet je dit papje echt even proberen
Recept zoete zwarte rijstepap
Ingrediënten:
Voor 4 porties
- 200 gram zwarte rijst (minstens twee uur geweekt)
- 1 blik van 400 gram vette kokosmelk
- 150 ml water
- 1 eetlepel siroop (rijst, dadel, maple of ahorn siroop)
- theelepel vanille extract
- Topping optioneel
- Fruit zoals mango, granaatappel en passievrucht
- Extra kokosmelk
- Extra siroop
Bereiding:
Vul een grote kom met flink water en week hierin de zwarte rijst minstens twee uur, langer mag natuurlijk altijd! Wanneer je dit niet doet zal je rijst zeker een half uur langer moeten koken bovendien is harde rijst wat moeilijker om te verteren.
Giet de rijst af en schep de korrels in een grote pan samen met de kokosmelk en het water. Breng dit aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat zeker een half uur zachtjes pruttelen. Blijf roeren zodat het water en de kokosmelk goed wordt opgenomen en de rijst niet aan je pan plakt.
Je wil de rijst niet droogkoken dus haal deze van het vuur wanneer er nog een beetje sap in de pan zit.
Schep in een bakje en roer hier de siroop het het vanille extract doorheen en versier met je favoriete fruit en wat extra kokosmelk.
Tekst: Sanne van Living the Green life voor Vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
25 oktober 2016
HELLOFRESH BLOG BATTLE: DE UITSLAG
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
9 november 2014
Herfstige salade
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
25 maart 2015
De vetfluisteraar
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
17 januari 2018
De griepepidemie te lijf! Welke 5 supplementen werken echt
25 juli 2015
Voeding met Viv
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
3 september 2018
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –