Hou jij ook zo van ontbijten? Met dit koudere weer is een warm ontbijtje heerlijk om je dag mee te starten. Daarom vandaag een lekkere pap. Lees je mee?
Zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
Ik ben de laatste tijd echt gek op warme ontbijtjes, havermout, boekweitpap, teff en gebakken oats heb ik inmiddels al wel 15x gegeten. Tijd voor wat afwisseling en dat komt vandaag in de vorm van deze overheerlijke zoete zwarte rijstepap!
Met wat fruit en mijn favoriete kokosmelk ben ik aan het experimenteren geslagen en daar kwam dit fijne receptje uit.. Voedzaam, makkelijk en helemaal vegan! Dus ben je ook toe aan wat afwisseling, dan moet je dit papje echt even proberen
Recept zoete zwarte rijstepap
Ingrediënten:
Voor 4 porties
- 200 gram zwarte rijst (minstens twee uur geweekt)
- 1 blik van 400 gram vette kokosmelk
- 150 ml water
- 1 eetlepel siroop (rijst, dadel, maple of ahorn siroop)
- theelepel vanille extract
- Topping optioneel
- Fruit zoals mango, granaatappel en passievrucht
- Extra kokosmelk
- Extra siroop
Bereiding:
Vul een grote kom met flink water en week hierin de zwarte rijst minstens twee uur, langer mag natuurlijk altijd! Wanneer je dit niet doet zal je rijst zeker een half uur langer moeten koken bovendien is harde rijst wat moeilijker om te verteren.
Giet de rijst af en schep de korrels in een grote pan samen met de kokosmelk en het water. Breng dit aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat zeker een half uur zachtjes pruttelen. Blijf roeren zodat het water en de kokosmelk goed wordt opgenomen en de rijst niet aan je pan plakt.
Je wil de rijst niet droogkoken dus haal deze van het vuur wanneer er nog een beetje sap in de pan zit.
Schep in een bakje en roer hier de siroop het het vanille extract doorheen en versier met je favoriete fruit en wat extra kokosmelk.
Tekst: Sanne van Living the Green life voor Vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
3 december 2015
Ontgif je groenten
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
6 april 2018
femke Van der velden –
Marijke de Kruijff –
Levering is goed, heb mail gestuurd voor weekmenu dat bij help ik val niet af hoort aan te vragen zoals ik had gelezen op instagram maar krijg mail dat ze niet ieder mailtje persoonlijk kunnen beantwoorden.
Marieke Griffioen –
Heb een vraag gesteld zowel via personal Message insta als via een reactie op een verhaal waar je vraagt of er vragen zijn. Nog steeds geen antwoord ontvangen.