Van dit gerecht zullen zelfs de allerkleinsten van smullen! Je maakt het met kalkoen, kalkoenspek, tomaatjes en spinazie. Daarbij maak je heerlijk frisse pesto met marjolein en basilicum. Zo lekker kan gezond zijn.
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
Wat heb je nodig?
- 1x kalkoenfilet
- 1 teen knoflook
- 20g cashewnoten 3
- 40g Gran Biraghi kaas 2
- 40g basilicum en 5g marjolein
- 100g kalkoenspek
- 150g spinazie
- 500g cherrytomaten
- 500g spelt fussili
- olijfolie
- zwarte peper
- zout
Hoe maak je het?
Cashewnoten in grote koekenpan zonder olie, op middelhoog vuur verhitten, cashewnoten daarin in ca. 3-5min goudbruin roosteren, elke 30sec doorroeren. Dan uit de pan halen en opzij zetten. Ondertussen kalkoen in ca. 3cm lange dunne reepjes snijden. Spek in ca. 1cm dunne reepjes snijden. Beide opzij zetten.
Vervolgens In grote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Zodra het water kookt, pasta toevoegen en in ca. 10min beetgaar koken. Dan water afgieten gieten en pasta in zeef laten uitlekken, vervolgens pasta terug in kookpan doen.
Ondertussen kaas raspen. Knoflook pellen. Marjoleinblaadjes van steeltjes plukken. Basilicum in z’n geheel, marjoleinblaadjes, cashewnoten, knoflook, 2/3 van kaas, 4el olijfolie, 2el water, snuf zout en peper in een hoge beker doen. Geheel met een staafmixer tot een fijne pesto pureren. Dan cherrytomaatjes halveren en opzij zetten.
Cashewnoten-koekenpan met 2el olie op hoog vuur verhitten, kalkoen en spek toevoegen en in ca. 3-4min goudbruin bakken. Dan vuur tot middelhoog verlagen en nog ca. 3min bakken totdat kalkoen gaar is en spek donkerder kleurt. Dan alles uit de pan halen.
Vlees-koekenpan opnieuw op middelhoog vuur verhitten, pan niet schoonvegen. Cherrytomaten toevoegen en in ca. 3-5min zacht bakken. Vervolgens spinazie toevoegen en kort meebakken totdat het licht geslonken is.
Tot slot pesto, groenten en vlees aan pasta in kookpan toevoegen, geheel goed vermengen en met snuf zout en peper op smaak brengen. Pasta over borden verdelen, met overige geraspte kaas garneren.
Genieten maar!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
12 juni 2016
Help, ik ben suikerverslaafd!
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
6 oktober 2014
Eetdagboek review
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
11 september 2014
Eetdagboek review
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
28 mei 2014
Bloemkool pizza
27 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –