Komkommer; ik ben er dol op. En in combinatie met een stukje gember, geeft dit je juice net die extra ‘bite’ die je nodig hebt. Geniet!

Ingrediënten 

2 appels (golden delicious)
1 komkommer
2 stengels bleekselderij
handvol spinazie
3 cm gember (meer of minder naar smaak)
handjevol peterselie

Bereiding

Juice alle ingrediënten. Begin met een appel en eindig met een appel. Wanneer je hem extra ‘fris’ wil drinken, kun je het eventueel over een handjevol ijsklontjes schenken.

  • tip: Een groot deel van de vitamines en mineralen van een appel zit in de schil van de appel. Daarom raden we aan de appel met schil en al in je smoothie te stoppen. Aangezien er steeds vaker bestrijdingsmiddelen op appels worden gespoten, is het verstandig om de appel eerst even goed af te spoelen met water.

Waarom deze juice goed voor je is 

Deze groene juice zit boordevol vitamines, mineralen en sporenelementen. Gember geeft de kickstart die nodig is om de dag te beginnen. Voeg gerust extra gember toe om de juice extra pittig te maken. Ideaal tegen een (beginnende) verkoudheid of als je een opkikker kunt gebruiken. Gember heeft drie belangrijke bouwstoffen die een antioxiderende werking hebben, de bloedcirculatie bevorderen en beschermend werken tegen hart- en vaatziekten en kanker.  Ook bevat gember een olie die wonderen doet voor je spijsvertering. Dagelijkse inname van gember zorgt voor een toename van vitamines B en C en voedingstoffen als ijzer, zink en magnesium.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten