Op zoek naar gezonde inspiratie voor het ontbijt? Er zijn natuurlijk allerlei verschillende manieren om je dag gezond te beginnen, denk aan een lekkere groene smoothie of een ontbijtje met havermout of chiazaadjes. Maar soms heb je van die dagen dat je toe bent aan wat variatie. En dan het liefst ook nog een ontbijtje dat niet zo moeilijk is om te bereiden. Dit recept is er zo een. Hoewel je voor deze vegan yoghurt het beste een dagje van te voren kunt beginnen, is het de ochtend daarna echt een fluitje van een cent. Wij gaan hem vast maken zodat we morgenochtend kunnen gaan genieten… hmmm!

Vegan yoghurt van cashewnootjes

Ingrediënten
(voor 1 persoon)

175 gram cashewnootjes
200 gram mango
Sap van 1 citroen

Bereiding

Laat de cashewnootjes minstens 10 uur in water weken (begin er dus ruim op tijd mee).

Doe vervolgens alle ingrediënten in een blender en laat deze heel lang draaien totdat de massa egaal en smeuïg is.

Laat het geheel weer afkoelen in de koelkast. Na ongeveer een uurtje is de yoghurt goed op temperatuur. Genieten geblazen! Deze vegan yoghurt is heerlijk met wat stukjes verse mango of andere gezonde lekkernijen. Maar varieer gerust met je lievelingsfruit, of fruit dat je toevallig in huis hebt. Daarnaast kun je het nóg lekkerder maken met een crunchy topping van nootjes, homemade granola of kokosrasp.

Eet smakelijk!

Tekst: Anne van Engelen voor VivOnline

Bron: La Cuizine

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten