Soms zijn er van die ochtenden dat het allemaal net even iets minder soepel loopt dan gehoopt. Je warme bed lag veel te lekker, vervolgens stapte er iemand onder de douche toen jij net wilde gaan, en viel daarna ook nog je mascaraborsteltje uit je handen óp je witte blouse. En dan hebben we het nog niet over je verbrande speltboterham en je lekke fietsband. Juist. Zo’n ochtend.  

Dus mocht je denken dat jij als enige zulke chaotische pech ochtenden hebt? Nee hoor! Iedere vrouw (oké, je hebt uitzonderingen..) kan dit beamen. Juist op deze ochtenden is er maar één ding waar wij naar snakken: een lekker vers en gezond sapje waar ál je benodigde voedingsstoffen in zitten, zo vers uit je vriezer. Ready to go! En hoewel we met alle liefde en plezier onze eigen sapjes juicen, geven we graag toe dat we minimaal 1 keer in de week zo’n ochtend hebben.

Love Energy

Gisterenochtend was het zo’n ochtend. Er was maar één oplossing: linea recta naar de vriezer. Gelukkig lag er precies nog 1 flesje in (fieu..). En of het nu kwam door de enorme trek, of de zon die buiten scheen, de smaak van het sapje maakte me helemaal happy. Eenmaal op kantoor aangekomen had ik meteen zin om aan de slag te gaan. Zelfs geen zucht bij het opstarten van mijn laptop. En niks meer te merken van vanochtend.

Nieuwsgierig als ik ben, toch maar even kijken wat ik net heb weggedronken. Op het flesje staat ‘Love Energy’. Nou, dat klopt wel aardig bij hoe ik me op dat moment voelde! Ik besluit het meteen maar even te googlen, en lees op de website van Frecious dat dit sapje een unieke mix van 13 ingrediënten bevat, waaronder rauwe cacao en avocado als basis. De meest bijzondere en belangrijke ingrediënten zijn de 5 oppeppende kruiden die zorgen voor een hoger energieniveau. Niet te ‘jachtig’, maar op zo’n manier dat zelfs je humeur erdoor verbetert en je helemaal gaat stralen.

love energy frecious

Zelf ervaren?

Je kunt het sapje eventueel ook zelf proberen te maken, vandaar dat we hieronder de ingrediënten even voor je op een rijtje zetten. Dit hebben we zelf (nog) niet geprobeerd, dus geen garantie dat dit hetzelfde wauw-effect oplevert als dat wij hadden. En niet alle ingrediënten zullen standaard in jouw koelkast of keukenkastje staan. Wees gerust, dat hebben wij ook niet. Maar gelukkig is Frecious gewoon te koop in winkels zoals Ekoplaza, en organicfoodforyou, maar natuurlijk ook online.

Ingredienten

Pompoen: bron van ijzer; belangrijk is voor je energieniveau en uithoudingsvermogen

Ananas: vol vitamine C, tegen vermoeidheid

Banaan: heerlijk zoet en bron van snelle brandstof

Avocado: belangrijke gezonde vetzuren en vele vitamines en mineralen.

rauwe Cacao: geeft de juice zijn heerlijke chocoladesmaak en geeft je energie en lust

Guarana: stimuleert en is een directe oppepper

Siberische Ginseng: is een adaptogeen; dat balanceert je systeem. Het geeft tegelijkertijd rust alsook energie

Ashwaganda: ook een adaptogeen, wordt ook wel ‘Indiase ginseng’ genoemd. Ashwaganda werkt balancerend op het hormonale systeem

Maca: stimuleert het testosteron (voor de dames: ja, ook die hebben ook testosteron)

Damaiana: een ware afrodisiacum (lustopwekkend)

Kokosmelk: geeft een lekker romige structuur en bevat gezonde vetzuren

rauwe Honing: bron van enzymen en geeft directe energie

Kaneel & Vanille: verwarmend en verleidelijk

 

Enjoy you day!

 

tekst: Maartje Meijers voor VivOnline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten