Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
17 juli 2018
Viv’s gezonde Sangria
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
22 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –