Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
9 augustus 2015
Herman over bonen
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
9 april 2014
Ontzuren met thee
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
29 december 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –