Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 juni 2018
Bloemkoolpizza met verse groenten
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
23 maart 2015
Dopper winnen
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
14 december 2018
Dramklachten na het eten? Wij hebben 5 tips voor je!
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
6 augustus 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –