Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
8 maart 2016
Detox kan elke dag
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
21 maart 2016
Beter in je darmen, beter in je vel?
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
27 februari 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –