Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
20 juni 2015
Lazy Sushi
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
9 maart 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –