Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
20 oktober 2018
Lekker en gezond: wortelsoep
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
5 januari 2016
Een persoonlijk health consult boeken?
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
1 december 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –