Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
5 mei 2016
Voel jij je vrij?
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
8 september 2015
Healthy Kids
20 april 2016
Hotspot: Lavinia Good Food
11 december 2014
Sporttrends 2015
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
9 november 2014
Herfstige salade
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
8 maart 2016
Detox kan elke dag
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
25 juni 2016
O help…de puistjeszone
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
6 april 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –