Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
15 november 2016
Ontbijten uit een bowl: Good morning bowl
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
20 november 2014
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –