Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 september 2017
Zoete aardappel-wortelsoep met feta
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
15 juni 2020
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –