Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
3 februari 2022
Omega 3-6-9: Wat is de juiste verhouding?
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
9 augustus 2015
Herman over bonen
4 oktober 2017
Help mij water drinken
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
25 januari 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –