Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
12 november 2018
Wat is genetisch gemodificeerd voedsel?
25 maart 2015
De vetfluisteraar
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
3 september 2015
Gezonde chocopasta
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
15 februari 2018
6 x tips tegen menstruatie klachten
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
6 mei 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –