Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
19 juni 2018
Mijn basis groene smoothie
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
10 oktober 2018
Een beter seksleven? Wij hebben 5 tips voor je!
8 maart 2016
Detox kan elke dag
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
9 juni 2016
Rode linzensoep
2 oktober 2017
De geneeskracht van 5 soorten paddenstoelen
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
12 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –