Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
22 november 2015
4 x de beste boekentips voor iedere moeder!
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
27 juli 2014
Glutenvrij diner!
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
30 maart 2019
Heerlijke en makkelijke ontbijt tip: overnight oats
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
11 augustus 2015
Hotspot: Pop-up restaurant van L‘invité tijdens SAIL
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
28 februari 2016
Glutenvrije ontbijt muffins
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
25 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –