Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
12 maart 2015
Insecten als snack
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
10 januari 2019
Fit en slank zonder te sporten? 5 tips!
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
12 december 2014
15 foods voor 2015
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
8 augustus 2018
Summer salade met linzen
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
15 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –