Heb je vanavond eters in huis? Dan is dit recept zeker een succes!
De lekkerste feestzalm uit de oven
Dit gerechtje blijft een van mijn favorieten. Ook als er gasten komen. Het is namelijk zo makkelijk en kan bijna niet mislukken. Het past daarnaast ook nog eens in het schema voor de afvalweek van de moeders. Dit omdat we het voor de moeders niet met koolhydraten combineren. Dus alleen eiwitten, vet en groente. Maar man en kinderen mogen gerust wat rijst, zoete aardappels of krieltjes toevoegen. Ik probeer zelf meestal voor wilde zalm te kiezen. Die heeft mijn voorkeur.
Bereiding: 35 minuten
Ingrediënten:
Voor 6-8 personen
- 10 g verse bladpeterselie
- 20 g verse dille
- 20 g vers bieslook
- 75 g blanke amandelen, optioneel
- 75 g blanke hazelnoten
- 1,5 kg zalmfilet met huid
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 4 ansjovisfilets, in stukjes
Lauwwarme salade
Bijgerecht
Ingrediënten:
- 500 g sperziebonen,
- schoongemaakt
- 400 g broccoli, in roosjes
- 3 ansjovisfilets
- 10 g verse bladpeterselie
- 1 limoen, uitgeperst
- 5 el extra vierge olijfolie
Benodigdheden:
Bakplaat, bekleed met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bladpeterselie, dille en het bieslook fijn. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de zalmfilet met de huid naar beneden op. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de kruiden erover, bestrooi met de noten, besprenkel met de olijfolie, verdeel de stukjes ansjovis erover en pers de knoflook erboven. Plaats de zalm in het midden van de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Bereid ondertussen de lauwwarme salade. Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 5 minuten beetgaar. Schep de bonen uit het water en op een bord. Kook de broccoli 1 minuut, en schep op het bord, laat de groenten iets afkoelen.
- Snijd voor de dressing de ansjovisfilets en de bladpeterselie heel fijn. Meng het limoensap met de extra vierge olijfolie, ansjovisfilets en bladpeterselie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Schep de lauwwarme groente en dressing door elkaar. Serveer bij de feestzalm uit de oven.
TIP: Vaders en kinderen kunnen bij deze ovenschotel boekweitnoedels of rijst eten.
TIP: Houden je kinderen niet van de smaak van ansjovis? Maak voor hen een milde dressing zonder ansjovis. Ook de dille kun je achterwege laten, als ze daar niet zo van houden.
Wil jij mijn boek bestellen? Dat kan via deze link.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
13 oktober 2018
Sushi omelet
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
30 oktober 2017
Go with The Glow: Veganized Party Pineapple van Rens Kroes
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
2 juli 2014
Aan het infuus
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
1 februari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –