Zomer, waar ben je?! Met deze easy en gezonde nectarine clafoutis haal je hem zó in huis!
Het beste is dat je de clafoutis waarschijnlijk al kunt maken, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis! Heb je geen nectarines kun je hem ook met fruit naar keuze maken. Perziken, pruimen of een mixje met bosbessen, kersen of frambozen: het kan allemaal!
Clafoutis is van oorsprong een Frans gebak van kersen, dat meestal als toetje wordt gegeten.
Het nagerecht wordt in de oven gebakken en lauw geserveerd. Omdat het beslag lijkt op pannenkoekenbeslag, lijkt de clafoutis een beetje op een dikke, gevulde pannenkoek.
Goed! Let’s do this.
Easy & healthy: nectarine clafoutis
Wat heb je nodig
5 a 6 nectarines (of ander fruit naar keuze)
100 gram speltbloem
250ml rijstmelk/amandelmelk
3 eieren
75 gram biologische bloemenhoning (ongeveer 5 volle eetlepels)
Theelepel vanille extract of de kern van 1 vanillestokje
Kokosvet om de ovenschotel/vorm mee in te vetten
Snufje zout
Naar smaak: 1 theelepel koek/speculaaskruiden en amandelschaafsel!
Aan de slag
1. Was het fruit. Snij om de nectarinepitten heen voor dunne plakjes nectarine.
2. Voeg in een kom de melk, eieren en vanille toe. Voeg daarna de bloem toe. Daarna de honing en een beetje zout. Eventueel 1 theelepel koek/speculaaskruiden. Goed mixen/klutsen.
3. Vet je bakvorm of ovenschotel in met kokosolie en giet het beslag erin. Leg daarna de plakjes fruit in het beslag.
4. Bak in zo’n 40 minuten gaar, totdat de bovenkant een lekker gezond kleurtje gekregen heeft.
Je kunt de laatste 15 minuten amandelschaafsel/amandelen toevoegen als je dat lekker vindt.
De nectarine clafoutis is het lekkerste als deze (lauw)warm geserveerd wordt!
Bon appetit, bel eté (mooie zomer!)
Tekst: Milan Pit voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
9 augustus 2015
Herman over bonen
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
18 augustus 2015
Slanke salade
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
21 augustus 2017
Avocado risotto
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
5 november 2015
Recept voor Viv’s smakelijke herfst smoothie
5 december 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –