Je staat ’s ochtends voor de spiegel. Nee hè niet weer! Met afschuw kijk je naar de puistjes op je gezicht. Maar wist je dat de plek waar deze irritante mee-eters zitten iets zegt over wat er in ons lichaam gebeurt? Ze zijn een soort alarmbellen. Wat zegt jouw puistjeszone?

Voorhoofd

Puistjes op je voorhoofd kunnen te maken hebben met vettigheid van je haar, bijvoorbeeld door het gebruik van haarproducten. Ook kan de shampoo die je gebruikt een allergische reactie opwekken. De blaas en het spijsverteringkanaal verwijzen naar je voorhoofd, zorg er dus voor dat je voldoende water drinkt.

Tussen de wenkbrauwen

De komende zaterdagavonden moet je even rustig aandoen met alcohol. Deze zone wijst namelijk naar de lever. Probeer ook late night snacks te vermijden. Een gezonde levensstijl helpt je om op deze plek van puistjes af te komen.

De oren

Water, water en nog is water! Zorg ervoor dat je lichaam goed gehydrateerd is. Deze zone staat namelijk in verband met de nieren. Ook  kan het zijn dat de nieren teveel cafeïne en alcohol moeten verwerken. Matig hier dus mee.

De wangen

Rokers hebben vaak last van puistjes op hun wangen, de lucht die je inademt staat namelijk in contact met de wangen. Zoek de gezonde buitenlucht op door bijvoorbeeld een lekker stuk te wandelen in het bos

.puistjeszone

De neus

De poriën op de neus kunnen snel verstopt raken. Zorg ervoor dat je make-uppenselen  altijd goed gereinigd zijn. Deze zone wordt gelinkt aan het hart; wanneer het puntje van je neus rood is, is de kans groot dat je een (te) hoge bloeddruk hebt.

Op de kin

Tijdens de menstruatie last van puistjes op de kin? Deze zone heeft te maken met de hormonen. Ook kan stress een oorzaak zijn. Zorg dat je voldoende beweegt.

Midden op de kin

Neem eens een kijkje naar je voedingschema, deze zone staat in contact met de maag. Wellicht eet jij bepaalde producten waar je niet goed op reageert. Veel mensen hebben zonder het te weten een chronische reactie op zuivel, gluten en suiker. Matig deze producten dus.

Puistjes in de nek

Stress, stress, stress! Probeer wat rust te nemen, puistjes in je nek komen namelijk voort uit stress.

Tekst: Shanise de Ruiter voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten