Met taart hebben we over het algemeen niet bepaald de associatie dat het gezond is, want taarten staan stijf van de suiker, boter en slagroom. Maar dat is gelukkig niet het geval met deze taart. Deze taart is vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers, dus dat betekent schuldvrij genieten!
En wat ook heel erg fijn is, deze taart is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk te maken want in 15 minuten had ik de taart in de koelkast staan. Ideaal toch? Op naar het recept!
Voor 10 personen heb je het volgende nodig:
- een springvorm van 20 cm
- 100 gram havervlokken
- 25 gram sesamzaadjes
- 50 gram pompoenpitten
- 200 gram pecannoten
- 50 gram cacaopoeder + 2 eetlepels voor de bovenste chocolade laag
- 160 ml agavesiroop
- 2 rijpe avocado’s
- olijfolie om in de vetten
- pecannoten om te decoreren
Bereiding
- Maal de sesamzaadjes, zonnebloempitten en havervlokken in de keukenmachine of met de staafmixer tot de textuur van meel en doe dat in een kom.
- Hak met een groot mes of de staafmixer de pecannoten fijn. Voeg ze aan het ‘meel’ toe, samen met de cacaopoeder en agavesiroop.
- Roer dit alles goed door, het eindresultaat hoort stugger te zijn dan een normaal beslag. Schep het in de ingevette bakvorm en druk goed aan.
- Ontpit de avocado’s en verwijder de schil, maal de avocado’s met de staafmixer tot een glad geheel. Roer hier twee eetlepels cacaopoeder door, zorg dat er geen klontjes in zitten.
- Je hebt nu een heerlijke chocolademousse gemaakt! Smeer dit uit over de taart in de taartvorm en zet de taart in de koelkast.
- Het eindresultaat blijft iets vochtig, dus bewaar hem in de koelkast. Voor je de taart gaat aansnijden kun je er nog wat pecannoten over strooien.
- Serveer en geniet!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
6 juni 2019
10 voedingsmiddelen met verborgen suikers!
16 maart 2014
Sportieve girls in Utopia!
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
20 maart 2018
6 eyeopeners over gezondheid
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
6 augustus 2016
FOTO-EXPOSITIE DANIEL BRUNO GRANDL ‘LAAT ZIEN WIE JE BENT’
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
4 oktober 2015
Glutenvrij ontbijt: een lijstje vol inspiratie.
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
6 februari 2021
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –