Met taart hebben we over het algemeen niet bepaald de associatie dat het gezond is, want taarten staan stijf van de suiker, boter en slagroom. Maar dat is gelukkig niet het geval met deze taart. Deze taart is vrij van dierlijke ingrediënten en geraffineerde suikers, dus dat betekent schuldvrij genieten!
En wat ook heel erg fijn is, deze taart is niet alleen heel erg lekker, maar ook heel makkelijk te maken want in 15 minuten had ik de taart in de koelkast staan. Ideaal toch? Op naar het recept!
Voor 10 personen heb je het volgende nodig:
- een springvorm van 20 cm
- 100 gram havervlokken
- 25 gram sesamzaadjes
- 50 gram pompoenpitten
- 200 gram pecannoten
- 50 gram cacaopoeder + 2 eetlepels voor de bovenste chocolade laag
- 160 ml agavesiroop
- 2 rijpe avocado’s
- olijfolie om in de vetten
- pecannoten om te decoreren
Bereiding
- Maal de sesamzaadjes, zonnebloempitten en havervlokken in de keukenmachine of met de staafmixer tot de textuur van meel en doe dat in een kom.
- Hak met een groot mes of de staafmixer de pecannoten fijn. Voeg ze aan het ‘meel’ toe, samen met de cacaopoeder en agavesiroop.
- Roer dit alles goed door, het eindresultaat hoort stugger te zijn dan een normaal beslag. Schep het in de ingevette bakvorm en druk goed aan.
- Ontpit de avocado’s en verwijder de schil, maal de avocado’s met de staafmixer tot een glad geheel. Roer hier twee eetlepels cacaopoeder door, zorg dat er geen klontjes in zitten.
- Je hebt nu een heerlijke chocolademousse gemaakt! Smeer dit uit over de taart in de taartvorm en zet de taart in de koelkast.
- Het eindresultaat blijft iets vochtig, dus bewaar hem in de koelkast. Voor je de taart gaat aansnijden kun je er nog wat pecannoten over strooien.
- Serveer en geniet!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
29 augustus 2021
PCOS: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
4 februari 2016
De kracht van rauwe voeding
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
3 september 2015
Gezonde chocopasta
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
10 februari 2020
De leukste cadeautips voor in de (healthy) keuken
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
20 augustus 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
31 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –